duminică, decembrie 3, 2023
AcasăPoliticaNationalAdrian Cozma: Reducerea cheltuielilor ministerelor nu va afecta salariile sau veniturile românilor

Adrian Cozma: Reducerea cheltuielilor ministerelor nu va afecta salariile sau veniturile românilor

Vicepreședintele PNL, Adrian Cozma îi liniștește pe sătmăreni, și pe români în general, afirmând că Partidul Național Liberal nu are în vedere tăierea salariilor. El a spus că reducerea cheltuielilor ministerelor nu va afecta salariile sau veniturile românilor.

,,Se reduc cheltuielile ministerelor cu 10%. Aici vorbim de cheltuieli cu bunuri și servicii care nu afectează în niciun fel salariile. Pe masa coaliției au fost mai multe propuneri de lucru, iar principala propunere este ca reducerea cheltuielilor bugetare să nu se facă pe seama tăierilor de salarii. Stimați sătmăreni, nu se discută și nu avem în vedere, în niciun caz, tăierea salariilor”, a declarat vicepreședintele PNL, Adrian Cozma.

Redăm, mai jos, declarațiile făcute de Adrian Cozma pe acest subiect:

”Pe masa Coaliției au fost mai multe propuneri de lucru. Poziția principială a prim-ministrului Nicolae Ciucă a fost, însă, ca reducerea cheltuielilor bugetare să nu se facă pe seama tăierilor de salarii.

Așteptăm, așadar, ca Ministerul de Finanțe să vină cu o propunere concretă privind reducerea cheltuielilor bugetare. Ce este important de subliniat este că această reducere de cheltuieli nu va însemna austeritate pentru nicio familie din România, pentru că nu vor exista tăieri de salarii și nici reduceri ale bugetelor pentru investiții.

Legat de ideea PSD de a impozita salariile mai mari de cel al șefului statului, credem că ar fi bine să nu generăm panică în societate, ci mai degrabă să rugăm specialiștii să se pronunțe pe impact și oportunitate.

De principiu, nu credem că este o opțiune nici impozitarea salariilor mai mari pentru a rezolva situația bugetară de acum. E adevărat că a existat o temă în discuție, dar noi luăm decizii pe baza analizelor experților. Nu putem vorbi acum, pe termen scurt, de impozitul progresiv. Noi vorbim acum despre rezolvarea unei situații punctuale, nu de schimbarea sistemului de impozitare în România.

Mai mult, eventualele ajustări de salarii vor rezulta din legea salarizării. În mod evident, menținerea salariilor la nivelul actual este o măsură temporară, care se va corecta tot odată cu noua lege a salarizării.

PNL a declarat că nu susține introducerea unor impozite pe venituri pentru mediul privat. Dacă se insistă pe această temă, Ministerului de Finanțe trebuie să vină cu argumente foarte solide, dar suntem sceptici că măsura susținută de PSD ar putea genera venituri consistente la bugetul de stat. Și desigur trebuie văzută constituționalitatea. Specialiștii în drept constituționali sunt și ei sceptici”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente