sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăPoliticaAdrian Cozma: UDMR şi FIDESZ vor să creeze un stat maghiar mai...

Adrian Cozma: UDMR şi FIDESZ vor să creeze un stat maghiar mai mic în România. Toate acţiunile lor arată asta

Deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, unul din cei mai vocali critici ai UDMR revine cu noi declarații legate de partenerii de guvernare după ce recent a cerut ieşirea de la guvernare a Uniunii.

Contactat de redactorii de la Adevărul, Adrian Cozma, președintele PNL Satu Mare și vicepreședinte PNL, a declarat pentru sursa citată că toate acțiunile UDMR şi FIDESZ arată că aceștia vor să creeze un stat maghiar mai mic în România.

UDMR şi FIDESZ vor să creeze un stat maghiar mai mic în România. Toate acţiunile lor arată asta. Vin bani cu dedicaţie pentru a ţine legate comunităţile lor prin toate felurile. De la guvernul maghiar, de la firme agreate de guvernul maghiar. Au început chiar să cumpere la bucată părţi din Transilvania. Clădiri importante, terenuri, unele chiar în centrul oraşelor. Unele terenuri de interes public, cum e cazul de la Satu Mare. O societate a Guernului Ungariei( MANEVI), cu concursul UDMR, a achiziţionat Hotelul Dacia, o clădire istorică un simbol al judeţului Satu Mare. Acum vor sa concesioneze o suprafaţa de 3500 metri pătraţi din Centrul Municipului Satu Mare, acestea sunt doar câteva exemple. Nu e în regulă”, a subliniat Cozma, într-o intervenţie pentru „Adevărul”.

De asemenea, liderul PNL Satu Mare a precizat că la cum se comportă liderii Uniunii, aceştia dau impresia că fac parte din Guvernul de la Budapesta, nu de la Bucureşti.

„Pe mine nu mă interesează ce zice Viktor Orban, ci ce face în România şi mai mult mă interesează cum se raportează miniştrii din Guvernul României la acţiunile lui. Miniştri UDMR sunt ataşaţi şi arată în fiecare zi loialitate fată de Viktor Orban, Acest lucru e clar. Doar cine nu vrea, nu vede. Rămâne să vedem ce facem în continuare. Eu spus limpede: UDMR trebuie să plece de la guvernare. UDMR parcă face parte din Guvernul de la Budapesta şi nu din Guvernul României”, a spus liberalul pentru Adevărul.

Sursa: Adevărul- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente