sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăLocaleFOTO. Controale amănunțite în Vama Petea. Cățelușa CIMA a fost la datorie

FOTO. Controale amănunțite în Vama Petea. Cățelușa CIMA a fost la datorie

În cursul zilei de miercuri, 3 august 2022, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea a avut loc o acțiune de detectare a substanțelor psiho-active. Această acțiune a fost organizată în contextul desfășurării festivalului de muzica UNTOLD, care se derulează în perioada 4-7 august în municipiul Cluj.

În aceste zile poliţiştii de frontieră vor asigura un control eficient şi operativ la intrarea în țară, dar și pentru detectarea substanţelor psiho-active care ar putea fi introduse în țară de cei care tranzitează punctul de trecere a frontierei.


Astfel, în PTF Petea, alături de poliţiştii de frontieră care efectuează formalităţile de control şi verifică autenticitatea documentelor de călătorie, participă şi echipajul canin al Poliţiei de Frontieră. Acesta este format din polițist de frontieră, agent principal de poliție Ionuț Glodan, și câinele de serviciu specializat în detectarea substanţelor psiho – active – CIMA.

”Căinele antidrog” are 3 ani și este parte a Poliției de Frontieră Satu Mare încă din anul 2019. De atunci și până în prezent ea participă în permanență la misiunile de supraveghere şi control de la frontieră.


Cima este specializată în detectarea produselor stupefiante și va contribui zilnic la controlul fizic al persoanelor și mijloacelor auto.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente