Acasă Locale "Ai incredere in tine, acum ai o sansa" un proiect pentru persoanele...

„Ai incredere in tine, acum ai o sansa” un proiect pentru persoanele private de libertate

penitenciarAstăzi, 19 iunie la complex Dana II, a fost prezentat proiectul “Ai încredere în tine acum ai o șansă în plus“ .

Beneficiarul proiectului este Penitenciarul Timișoara, iar parteneri în cadrul proiectului sunt: Penitenciarul Botoșani, Penitenciarul Satu Mare, Fundația Școala de Afaceri și Meserii Timișoara și S.C. Medlife SA București.

Obiectivul principal al proiectului este facilitarea accesului pe piața forței de muncă pentru un grup de 800 de persoane private de libertate din penitenciarele Timișoara, Botoșani și Satu Mare, prin programe de calificare/recalificare profestională, teoretică și practică, în domenii cu necesar ridicat de forță de muncă.

Activitățile proiectului au în vedere dobândirea de abilități comportamentale de către persoanele private de libertate, care să sporească șansele acestora de integrare socială și pe piața muncii după eliberare.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investește în oameni!”.

În cadrul evenimentului au fost prezentate atât rezultatele obținute de la debutul proiectului, pe parcursul a 24 de luni de implementare, cât și activitățile care vor fi demarate în perioada următoare.

Dintre rezultatele proiectului menționăm: 501 persoane private de libertate selectate și evaluate din punct de vedere psihologic; 408 persoane private de libertate care au obținut certificate de calificare profesională;

La acest eveniment au participat și reprezentanți ai autorităților, dintre îl care amintim pe cancelarul prefectului Eugeniu Avram, reprezentanți ai beneficiarului și partenerilor, agenți economici și alte persoane interesate.

- Advertisment -

Cele mai populare

Cu respect! Totuși…cine sunteți?

Am avut parte zilele acestea de o adevărată năvală de candidați pentru alegerile locale, semn că pofta de ciolan nu a putut...

Interviu Adrian Cozma

1.Cum a decurs campania electorală? Ce credeți că a atras atenția în această campanie? Adrian Cozma: Am făcut o...

Alegători și aligatori

Trebuie să recunoaștem că – cel puțin până acum – campania electorală pentru alegerile locale nu ne-a oferit chestii spectaculoase. Nu am...

PRIMAR DE SOCOND-CORNEA MARE NICOLAE

Varsta : 38 ani Studii : Facultatea de Teologie, specializarea teologie-istorie, Universitatea Oradea          ...

Comentarii recente