joi, februarie 29, 2024
AcasăPoliticaLocalAlegeri parțiale într-o comună din Țara Oașului

Alegeri parțiale într-o comună din Țara Oașului

Urmează alegeri parțiale într-o localitate din județul Satu Mare. Primarul a fost demis, iar Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) cere Guvernului să fixeze data alegerilor parțiale.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a informat Guvernul Ciucă că s-au întrunit condiţiile pentru organizarea alegerilor parţiale pentru funcţia de primar în 50 de circumscripţii electorale și pentru consiliul local într-o circumscripție electorală, și solicită Executivului să comunice data la care intenționează să organizeze scrutinele electorale, informează știripesurse.ro. La nivelul județului Satu Mare, comuna în care urmează să fie organizate alegeri, este Racșa.

Potrivit ANI, fostul edil al comunei Racșa, Toma Betea, s-a aflat în conflict de interese administrativ întrucât a încheiat un contract de închiriere cu Betea T. Vasile Florin Persoană Fizică Autorizată, în cadrul căreia fiul său deține calitatea de persoană fizică autorizată.

Potrivit AEP, chiar dacă legea prevede că trebuie organizate alegeri parțiale în 90 de zile de la vacantarea funcției, „neexercitarea prerogativelor Guvernului înăuntrul acestui termen nu atrage după sine sancțiunea decăderii din dreptul de a mai organiza alegerile locale parțiale peste acest termen, o dovadă de necontestat a acestui argument fiind organizarea alegerilor locale parțiale precedente”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente