Acasă Politica National Alegerile din PNL nu vor avea efecte asupra guvernării țării

Alegerile din PNL nu vor avea efecte asupra guvernării țării

Florin Cîțu dă asigurări că activitatea în funcțiile de stat a celor doi candidați la șefia PNL, nu va fi afectată de competiția din interiorul partidului. Premierul României a declarat că are o echipă care se ocupă de candidatura sa la șefia PNL, astfel încât poate asigura României o guvernare de succes.

„Guvernarea nu va fi afectată de această campanie electorală. Românii nu vor fi afectaţi. Din contră, veţi vedea programe guvernamentale care vor fi implementate şi în perioada următoare. Am finalizat PNRR, pe care l-am depus astăzi. Urmează, bineînţeles, ghidurile pentru fondurile europene. Mai sunt 46 de miliarde pe care trebuie să îi luăm, pe lângă aceşti 29,2 miliarde. Vă daţi seama că până în 2027 aproape 80 de miliarde de euro intră în România. Nu s-a mai întâmplat niciodată în istorie aşa ceva. Lucrurile acestea trebuie să le facem şi le voi face”, a afirmat Florin Cîţu în cadrul unei emisiunii difuzate de Digi 24.

În același context, Cîțu a subliniat că cel care va pierde alegerile pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal, nu va pierde și sprijinul partidului și funcția de demintate publică.

„Această competiţie este o competiţie în interiorul PNL. Vă spun foarte clar că PNL va ieşi mai puternic din această competiţie. Funcţiile în stat nu au nicio legătură cu această competiţie. Singurii care vor să pice ori Guvernul ori preşedintele Camerei Deputaţilor, să avem şi haos acolo, sunt duşmanii noştri, iar noi, PNL, nu vom da satisfacţie duşmanilor noştri. (…) Competiţia este în interiorul PNL pentru funcţia de preşedinte al PNL. Nu este o competiţie pentru preşedinţia Camerei sau pentru premier. Premierul este nominalizat de preşedintele României, este susţinut de o coaliţie. Preşedintele Camerei Deputaţilor este votat în Parlamentul României. Deci, sunt lucruri total diferite”, a afirmat Cîţu la Digi 24.

Premierul a dat asigurări că între el și actualul președinte PNL, Ludovic Orban, nu s-a produs nicio fisură iar relația pe care o au este în continuare una foarte bună.

- Advertisment -

Cele mai populare

Grup infracțional destructurat. Vindeau droguri și în zona liceelor

În cursul zilei de astăzi, în județul Satu Mare și Bihor, au fost efectuate 30 de percheziții domiciliare....

A fost răpus de Covid la cei 100 de ani

Până astăzi, în județul Satu Mare s-au înregistrat 15761 îmbolnăviri, 14032 vindecări și 450 decese cauzate de coronavirus....

Sute de telefoane și laptopuri confiscate în Vama Peta

În cursul zilei de sâmbătă, 25 septembrie, un tânăr din Suceava s-a prezentat în...

Adrian Cozma – ales în funcția de vicepreședinte al Partidului Național Liberal

Consiliul Naţional al Partidului Național Liberal s-a reunit duminică, 26 septembrie, la Romexpo, pentru alegerea celorlalte funcţii de...

Comentarii recente