vineri, aprilie 26, 2024
AcasăUtileAlimente sănătoase care le poți găsi toamna

Alimente sănătoase care le poți găsi toamna

legumefructe

De la legume și fructe până la diverse sortimente de carne, CSID a realizat o listă cu topul celor mai sănătoase alimente care nu ar trebui să lipsească din dieta ta:

Bananele

În timp ce acest fruct tropical este un favorit american, bananele sunt de fapt clasificate ca plante medicinale. Sunt o sursă bogată de potasiu, sporind capacitatea efectivă a organismului de a absorbi calciul probiotic și crescând dopamina, noradrenalina și serotonina – substanțe chimice ale creierului care contracarează depresia.

Mandarinele

O mandarină are mai mulți antioxidanți decât o portocală, iar acest fruct puternic, dar mic, este plin de fibre solubile și insolubile, care joacă un rol important în reducerea riscului de îmbolnăvire și reprezintă de asemenea un punct de sprijin în managementul greutății. Mandarinele sunt o sursă bună de luteină și zeaxantină, care ajută la scăderea riscului de boli cronice, cum ar fi cataracta. Studiile pe animale au sugerat faptul că flavonoidele găsite în mandarine pot fi de ajutor în protecția împotriva diabetului de tip 2 și a bolilor de inimă, așa că este recomandat să folosești coaja de pe fructe și legume, pentru a profita de beneficiile uleiurilor naturale ale fructului.

Cartofii dulci

Chiar dacă aceștia au zahăr într-o cantitate mai mare față de cartofii albi, sunt un pachet portocaliu plin de nutrienți. Un cartof dulce mare conține o doză foarte mare de vitamina A, esențială pentru vedere și pentru sănătatea aparatului reproductiv. Cartofii dulci conțin de asemenea vitamina B, fibre, potasiu și un antioxidant numit glutation, care poate spori imunitatea și sprijină metabolismul.

Tonul

Experții recomandă populației generale, precum și femeilor însărcinate sau celor care alăptează, să consume o porție de fructe de mare pe săptămână pentru a stimula sănătatea creierului și pentru a evita riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. Alegerea de pește bogat în acizi grași esențiali omega-3, cum ar fi tonul sau chiar conservele de ton, poate spori imunitatea, sănătatea inimii și poate chiar reduce depresia postpartum. Totuși, este recomandat consumul moderat de acest tip de alimente, întrucât conține cantități ridicate de mercur.

Iaurtul grecesc cu 2% grăsime

Iaurtul convențional este o sursă excelentă de calciu, potasiu și proteine, dar soiurile grecești au dublu de proteine, jumătate de sodiu și jumătate din carbohidrații iaurtului normal. Probioticele, cum ar fi Lactobacillus acidophilus și Lactobacillus, sunt adesea adăugate în iaurt, sporind creșterea bacteriilor intestinale sănătoase și susținerea imunității, afirmă cei de la The Times.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente