sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăUtileCititorii care au împrumutat cărți și publicații de la secția pentru copii,...

Cititorii care au împrumutat cărți și publicații de la secția pentru copii, sunt rugați să le înapoieze

Sătmărenii care au împrumutate cărți de la Secția pentru copii a Bibliotecii Județene Satu Mare, sunt rugați să le înapoieze. În perioada următoare va demara inventarierea periodică, astfel că este necesar ca toate volumele și publicațiile împrumutate de la această secție să poată fi supuse inventarierii.

Publicul cititor mai trebuie să știe că începând de marți, 9 mai, sunt sistate operațiunile de împrumut la domiciliu a publicațiilor, precum și cele de prelungire a termenului de împrumut.

„Dispunerea acestei măsuri este necesară pentru pregătirea colecțiilor gestionate de Secția de împrumut pentru copii în vederea inventarierii periodice, în conformitate cu prevederile Legii bibliotecilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Totodată, cititorii care au cărți și alte publicații împrumutate de la Secția pentru copii sunt rugați să le returneze cât mai curând posibil pentru ca și acestea să poată fi supuse inventarierii”, se arată în anunțul publicat de Biblioteca Județeană Satu Mare.

Secția de împrumut pentru copii se va redeschide înainte de 1 iunie și își va aștepta cititorii ”îmbrăcată în straie noi”, în incinta noului sediu al Bibliotecii Județene.

Activitatea de inventariere a colecțiilor devine imperios necesară și în contextul în care Biblioteca Județeană Satu Mare s-a mutat în noul sediu, a fost creată o nouă secție (Secția multiculturală) și, implicit, o nouă gestiune, dar și pentru că dispunerea la raft a documentelor se realizează ținând seamă de o nouă configurație a secțiilor de deservire a publicului și a spațiilor de depozitare. Activitatea de inventariere periodică a colecțiilor va continua cu gestiunile celorlalte secții și filiale și se va realiza etapizat pe parcursul acestui an, astfel încât să poată fi disponibile pentru public cât mai multe puncte de acces și de deservire”, mai transmite conducerea Bibliotecii Satu Mare.

Cititorii sunt invitați să utilizeze serviciile furnizate prin intermediul următoarelor secții și filiale ale instituției:

SEDIUL CENTRAL (Strada Iuliu Maniu nr. 2): Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr”; Secția de împrumut pentru adulți (Secțiunea beletristică) și Secția multiculturală conform următorului program: luni, miercuri și vineri de la 09:00 la 16:00, iar în zilele de marți și joi în intervalul orar 09:00 – 17:00.

FILIALE DE CARTIER:

Filiala Nr. 1 (Cartier Micro 16, Strada Brândușa nr. 17)

luni și miercuri: 12:00 – 18:00; marți, joi și vineri: 09:00 – 15:00

Filiala nr. 2 (Cartier Micro 17, Școala Gimnazială „Ion Creangă”)

luni – vineri: 09:00 – 15:00

Filiala nr. 3 (Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt”)

luni – vineri: 09:00 – 15:00.

Foto: Biblioteca Județeană

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente