29.8 C
New York City
miercuri, august 17, 2022
AcasăUtileSe anunță o iarnă extrem de friguroasă

Se anunță o iarnă extrem de friguroasă

zapada

Iarna 2016-2017 va fi cea mai friguroasă din ultimii 100 de ani în Europa, avertizează meteorologii. Continentul nostru va fi străbătut de mase de aer arctic, în timp ce soarele va fi acoperit de nori.

Meteorologii europeni avertizează că locuitorii Bătrânului Continent ar trebui să-și pregătească haine cât mai groase pentru iarna care se apropie, fiindcă va fi anormal de friguroasă, așa cum afirmă germanul Dominik Jung, citat de mesastuces.net Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în lunile ianuarie și februarie. Și luna martie va fi friguroasă, spune el.

Abia în aprilie vremea se va încălzi ușor. Meteorologul Joe Bastardi de la AccuWeather împărtășește spusele colegului său. „Va fi foarte frig“, a atras atenția el, precizând că iarna viitoare va fi marcată de sosirea unor mase de aer artic deasupra Europei. „Acest fenomen este legat de perturbarea circulației maselor de aer. Am avut parte de cicloane dinspre Sud, care au provocat căderi de zăpadă și furtuni. Urmează mase reci de aer arctic. De obicei, schimbarea formelor de circulație este legată de activitatea solară. Astăzi, ne confruntăm cu o perioadă de scădere a temparaturii, dar este prematur să vorbim despre o «perioadă glaciară», de răcire globală“.

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente