Acasă Utile Se anunță o iarnă extrem de friguroasă

Se anunță o iarnă extrem de friguroasă

zapada

Iarna 2016-2017 va fi cea mai friguroasă din ultimii 100 de ani în Europa, avertizează meteorologii. Continentul nostru va fi străbătut de mase de aer arctic, în timp ce soarele va fi acoperit de nori.

Meteorologii europeni avertizează că locuitorii Bătrânului Continent ar trebui să-și pregătească haine cât mai groase pentru iarna care se apropie, fiindcă va fi anormal de friguroasă, așa cum afirmă germanul Dominik Jung, citat de mesastuces.net Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în lunile ianuarie și februarie. Și luna martie va fi friguroasă, spune el.

Abia în aprilie vremea se va încălzi ușor. Meteorologul Joe Bastardi de la AccuWeather împărtășește spusele colegului său. „Va fi foarte frig“, a atras atenția el, precizând că iarna viitoare va fi marcată de sosirea unor mase de aer artic deasupra Europei. „Acest fenomen este legat de perturbarea circulației maselor de aer. Am avut parte de cicloane dinspre Sud, care au provocat căderi de zăpadă și furtuni. Urmează mase reci de aer arctic. De obicei, schimbarea formelor de circulație este legată de activitatea solară. Astăzi, ne confruntăm cu o perioadă de scădere a temparaturii, dar este prematur să vorbim despre o «perioadă glaciară», de răcire globală“.

 

- Advertisment -

Cele mai populare

Nicolae Ciucă – desemnat pentru funcția de premier

Nicolae Ciucă este propunerea Partidului Național Liberal pentru funcția de premier, propunerea a fost acceptată și de președintele...

Legea consumatorului vulnerabil explicată de liderii PNL Satu Mare

În cadrul unei conferințe de presă organizată joi, 21 octombrie 2021, la sediul Partidului...

Austria a donat României medicamente pentru tratarea bolnavilor COVID aflați în stare gravă

România a primit 1.075 de cutii cu diferite tipuri de medicamente utilizate în tratarea pacienților grav bolnavi...

Noi restricții începând de luni. Iohannis: Dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă!

La finalul ședinței de miercuri, 20 octombrie 2021, cu premierul, miniștrii cu atribuții în domeniul combaterii pandemiei...

Comentarii recente