Acasă Locale Nationale Alimentele de Paște care pot dăuna sănătății

Alimentele de Paște care pot dăuna sănătății

Sărbătorile aduc pe masa românilor bucate alese. Medicul nutriționist Lumința Florea spune pentru Gândul ce putem alege din acest belșug gastronomic, tocmai pentru a nu transforma tradiția într-o amenințare pentru sănătatea noastră.
1. Drob de pui/ curcan/ miel
„În funcție de tipul de carne folosit pentru preparare poate fi mai ușor sau mai dificil de digerat. Conținut caloric aproximativ: 100 g drob de pui = 130 kcal; 100 g drob de curcan = 170 kcal. Se face și din carne de miel/ ied – 100 g drob de miel = 260 kcal; 100 g drob de ied = 220 kcal.
Se poate servi la masa de dimineață, prânz sau cină alături de branză, ouă fierte și multe legume de sezon (roșii, castraveți, ardei, ridichi, ceapă verde, usturoi verde), ca fel principal, fără garnitură de pâine”, subliniază medicul Lumința Florea.
2. Friptura de miel/ ied la cuptor
„Dacă se folosește carne grasă, bine împănată cu grăsime, aceasta devine greu de digerat, cu un necesar crescut de sucuri digestive din partea stomacului și pancreasului. Conținut caloric aproximativ: 100 g friptură de miel = 260 kcal; 100 g friptura de ied = 220 kcal.
Se poate servi la masa de prânz ca fel principal (o porție de 150 – 200 g), simplă sau cu o garnitură mică (100 g) de cartofi copți la cuptor sau orez simplu, fără pâine și alături de o salată generoasă din legume proaspete de sezon (roșii, castraveți, ardei, ridichi, ceapă verde, usturoi verde) sau cu o salată de murături”, spune medicul Lumința Florea, informează CSID.

- Advertisment -

Cele mai populare

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Mi-ar fi rușine,Viorel Buda!

Se spune că o campanie electorală nu este doar un prilej de confruntare între competitori, ci și - de multe ori -...

Cu respect! Totuși…cine sunteți?

Am avut parte zilele acestea de o adevărată năvală de candidați pentru alegerile locale, semn că pofta de ciolan nu a putut...

Comentarii recente