miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareAlimentele de Paște care pot dăuna sănătății

Alimentele de Paște care pot dăuna sănătății

Sărbătorile aduc pe masa românilor bucate alese. Medicul nutriționist Lumința Florea spune pentru Gândul ce putem alege din acest belșug gastronomic, tocmai pentru a nu transforma tradiția într-o amenințare pentru sănătatea noastră.

1. Drob de pui/ curcan/ miel

„În funcție de tipul de carne folosit pentru preparare poate fi mai ușor sau mai dificil de digerat. Conținut caloric aproximativ: 100 g drob de pui =  130 kcal; 100 g drob de curcan =  170 kcal.  Se face și din carne de miel/ ied – 100 g drob de miel =  260 kcal; 100 g drob de ied =  220 kcal.

Se poate servi la masa de dimineață, prânz sau cină alături de branză, ouă fierte și multe legume de sezon (roșii, castraveți, ardei, ridichi, ceapă verde, usturoi verde), ca fel principal, fără garnitură de pâine”,  subliniază medicul Lumința Florea.

 2.  Friptura de miel/ ied la cuptor

„Dacă se folosește carne grasă, bine împănată cu grăsime, aceasta devine greu de digerat, cu un necesar crescut de sucuri digestive din partea stomacului și pancreasului. Conținut caloric aproximativ: 100 g friptură de miel = 260 kcal; 100 g friptura de ied =  220 kcal.

Se poate servi la masa de prânz ca fel principal (o porție de 150 – 200 g), simplă  sau cu o garnitură mică (100 g) de cartofi copți la cuptor sau orez simplu, fără pâine și alături de o salată generoasă din legume proaspete de sezon (roșii, castraveți, ardei, ridichi, ceapă verde, usturoi verde) sau cu o salată de murături”, spune medicul Lumința Florea, informează CSID.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente