Acasă Divertisment Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Horia Colibăşanu: Creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpi .

Sunt puţini oameni care să fi ajuns pe unde au călcat ei. Unii se tem să meargă şi doar cu gândul la peste 8.000 de metri altitudine. Alţii visează să ajungă o dată în viaţă acolo unde muntele se apropie ameninţător de cer. Ei au făcut-o, chiar de mai multe ori, s-au aventurat pe „drumuri“ nebătătorite, au escaladat culmile cele mai înalte ale lumii şi şi-au dat întâlnire acolo sus cu ei înşişi.

Vlad Căpuşan, Horia Colibăşanu şi Alex Găvan sunt trei alpinişti români pentru care muntele nu e o destinaţie de bifat sau de cucerit, ci e mai degrabă o experienţă umană, o oportunitate de dezvoltare personală. Fiecare expediţie e o poveste despre întâlnire şi regăsire.

Horia Colibăşanu este legat îndeaproape de unii dintre cei mai spectaculoşi munţi din lume, de unele dintre cele mai înalte culmi. De profesie medic stomatolog.

Alpinistul român a descoperit munţii (cei ai României) în fragedă pruncie, iar de acolo până la dragostea pentru aceşti giganţi care îţi aştern lumea la picioare nu a fost decât un pas. Are în portofoliu nouă vârfuri de peste 8.000 de metri, cucerite fără oxigen suplimentar.

„Într-o călătorie cred că cel mai important este cu cine mergi. De altfel, se şi zice că dacă vrei să cunoşti pe cineva mai bine, îl iei într-o călătorie.“Locul contează şi el.

Dacă îl pui să aleagă trei dintre destinaţiile sale de suflet din România spune fără să se gândească prea mult: creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei.

„Sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpii, cu munţii Tartra si chiar cu Himalaya. Spectaculoase sau sălbatice, trasee lungi sau de familie, cu bălăceală prin canioane sau cu vreme aspră de creastă, ele oferă posibilităţi multiple de campare sau pensiuni.“Nu în ultimul rând, sunt zone superaccesibile cu maşina sau telecabina, combinate cu zone sălbatice, umblate de foarte puţini, la distanţă de orice cale de acces motorizat. Plus că ai şi trasee de biciclete pentru începători sau avansaţi.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente