vineri, decembrie 9, 2022
AcasăLocaleAlunecări de teren în Turț. O familie a părăsit imobilul afectat

Alunecări de teren în Turț. O familie a părăsit imobilul afectat

La Turț au avut loc alunecări de teren pe strada Dâmbeni, cel mai probabil din cauza lucrărilor care se efectuează la introducerea rețelei de apă-canal.

Potrivit primarului Ioan Irime, în momentul de față sunt afectate patru imobile, în aceste momente la fața locului fiind prezentă o comisie din cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență al județului Satu Mare pentru a evalua situația.

„Acuma evaluăm situația, suntem la fața locului. Patru case sunt afectate. Se lucrează la introducerea rețelei apă -canal. Rămâne ca experții să stabilească dacă alunecările de teren au fost provocate de aceste lucrări, eu nu pot să spun acest lucru”, a declarat pentru Jurnalul de Satu Mare, primarul comunei Turț, ing.Ioan Irime.

Potrivit primarului, una din cele patru familii care locuiesc în casele afectate a ales să elibereze casa și până la verdictul experților să locuiască la părinți.

Și prefectul Radu Roca s-a deplasat azi la Turț pentru a analiza situația. Acesta s-a întâlnit , la fața locului, cu primarul comunei Turț, Ioan Irime , cu directorul APASERV Satu Mare, Ioan Leitner și cu ing. Angel Bustan.

”În zonă se efectuează lucrări de extindere a rețelei de apă și canalizare din comună. Am cerut întrunirea imediată a Comitetului local pentru Situații de Urgență . De asemenea doresc să se facă o evaluare a pagublelor la gospodăriile afectate de pe strada Dâmbeni iar situația să fie raportată rapid la Inspectoratul pentru Situații de Urgență și apoi să se intervină pentru consolidarea caselor cu probleme”, transmite prefectul Radu Roca.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente