Acasă Locale Nationale Ambasadorul Germaniei la București: ”Românii respectă minoritățile mai bine ca orice țară...

Ambasadorul Germaniei la București: ”Românii respectă minoritățile mai bine ca orice țară din Europa”

werner-hans-lauk

Europa ar fi mai pașnică “dacă și alții ar urma modelul României de conlocuire”, a declarat luni ambasadorul Germaniei la București, Werner Hans Lauk, la celebrarea Zilei Unității Germane.

“Aș dori să mulțumesc Guvernului României în mod explicit pentru modul exemplar în care gestionează relația cu minoritatea germană ca și cu celelalte minorități din țara dumneavoastră. Europa ar fi mai pașnică dacă și alții ar urma modelul României de conlocuire”, a apreciat diplomatul.

Ambasadorul german a mai vorbit despre provocările cu care se confrunta Europa, dar și restul lumii, despre criza migranților și situația din Ucraina, dar și despre Brexit. “Un mare număr de oameni din alte țări continuă să caute protecție din calea războiului, a persecuțiilor politice, a greutăților economice. (…) În țara vecină, Ucraina, situația nu s-a schimbat semnificativ, așa cum prevede acordul de la Minsk. (…) Sunt încântat că România e dedicată proiectului european și a reușit să își facă mai bine auzită vocea în Europa, pentru binele comun”, a arătat el.

Lauk a evidențiat relația bilaterală România-Germania, marcată de o colaborare “tot mai apropiată”. ”Companiile germane au continuat să investească sustenabil în România și să creeze locuri de muncă calificate”, a spus Werner Hans Lauk.

Diplomatul german a adăugat că misiunea sa în România este ultima din carieră și a apreciat caracterul “extraordinar de deschis, cordial și ospitalier al românilor”. “Mă bucur că pot ieși la pensie având amintiri atât de bune legate de această ultimă misiune a mea”, a mai spus Werner Hans Lauk.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente