luni, iunie 17, 2024
AcasăLocaleNationaleAmbasadorul Germaniei la București: ”Românii respectă minoritățile mai bine ca orice țară...

Ambasadorul Germaniei la București: ”Românii respectă minoritățile mai bine ca orice țară din Europa”

werner-hans-lauk

Europa ar fi mai pașnică “dacă și alții ar urma modelul României de conlocuire”, a declarat luni ambasadorul Germaniei la București, Werner Hans Lauk, la celebrarea Zilei Unității Germane.

“Aș dori să mulțumesc Guvernului României în mod explicit pentru modul exemplar în care gestionează relația cu minoritatea germană ca și cu celelalte minorități din țara dumneavoastră. Europa ar fi mai pașnică dacă și alții ar urma modelul României de conlocuire”, a apreciat diplomatul.

Ambasadorul german a mai vorbit despre provocările cu care se confrunta Europa, dar și restul lumii, despre criza migranților și situația din Ucraina, dar și despre Brexit. “Un mare număr de oameni din alte țări continuă să caute protecție din calea războiului, a persecuțiilor politice, a greutăților economice. (…) În țara vecină, Ucraina, situația nu s-a schimbat semnificativ, așa cum prevede acordul de la Minsk. (…) Sunt încântat că România e dedicată proiectului european și a reușit să își facă mai bine auzită vocea în Europa, pentru binele comun”, a arătat el.

Lauk a evidențiat relația bilaterală România-Germania, marcată de o colaborare “tot mai apropiată”. ”Companiile germane au continuat să investească sustenabil în România și să creeze locuri de muncă calificate”, a spus Werner Hans Lauk.

Diplomatul german a adăugat că misiunea sa în România este ultima din carieră și a apreciat caracterul “extraordinar de deschis, cordial și ospitalier al românilor”. “Mă bucur că pot ieși la pensie având amintiri atât de bune legate de această ultimă misiune a mea”, a mai spus Werner Hans Lauk.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente