29.8 C
New York City
duminică, septembrie 25, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareÎncă un pas spre Mall-ul NEPI

Încă un pas spre Mall-ul NEPI

mall-satu-mare1-680x365

Lucrurile în ceea ce privește proiectul NEPI la Satu Mare încep să-și reintre pe un făgaș normal. Licitația în urma căruia un sătmărean a cumpărat 20 de mp de teren cu 20.000 de euro a fost anulată, potrivit celor spuse astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de primarul Gabor Kereskenyi.

Kereskenyi Gabor a precizat că după licitație, la sediul Primăriei Satu Mare au parvenit niște contestații din care existau indicii că a fost încălcat principiul concurenței loiale. NEPI a argumentat amplu acest lucru. Primarul a solicitat de la Registrul Comerțului unele date din care reiese că cel care a cumpărat terenul respectiv, Gavrilă Oniga, este asociat la o firmă concurentă cu concernul NEPI. Adică este asociat cu Bud. Nu a fost întâmplător că s-a ajuns la acest preț anormal de peste 20 de ori mai mare.

Primarul a mai spus că în caietul de sarcini exista o prevedere care stipula că în caz de concurență neloială licitația se poate anula. Lucru care s-a și întâmplat. Cumpărătorul a fost informat să nu facă plata.

Mâine, în ședința Consiliului Local Satu Mare, se va vota dezmembrarea terenului.

”Concluzia este că noi trebuie să luăm act de voința locuitorilor, cu toate că până la un anumit nivel procedura s-a făcut în parametri normali și legali. NEPI face la Satu Mare o investiție de 40 de milioane de euro, au la dispoziție 4,5 ha de teren și trebuie să dăm tot concursul să-i sprijinim. După dezmembrarea terenului se va face o nouă licitație, dar va fi clar ce teren se vinde și unde”, a mai spus primarul Kereskenyi.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente