29.8 C
New York City
duminică, septembrie 25, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareAmbasadorul Republicii Belarus, în vizită la Satu Mare

Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită la Satu Mare

Vineri, 07 iulie 2017, prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, a primit la sediul Instituției Prefectului, vizita Excelenței Sale Andrei M. Grinkevich, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în România, aflat pentru prima dată la Satu Mare.
La întâlnire au participat vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Ioan Rus, viceprimarul municipiului Satu Mare, Albu Adrian, directorul general al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Satu Mare, Daniela Culic, managerul public al Instituției Prefectului, Cristian Marița, președintele DRW – Asociația Economică Germano-Română pentru Regiunea de Nord-Vest, Iuliu Cadar, și consilierul județean, președintele Asociației Producătorilor Agricoli din Satu Mare, Oliviu Buzgău.

În cadrul discuției au fost dezbătute perspectivele dezvoltării relațiilor bilaterale de cooperare între Belarus și România, respectiv județul Satu Mare. În acest sens Excelența Sa și-a manifestat interesul pentru dezvoltarea unor viitoare colaborări în diferite segmente de activitate precum cel economic, agricol, turistic și educațional.
Prefectul a prezentat succint județul Satu Mare și principalele domenii de interes în ceea ce privește industria, agricultura și turismul pentru potențialii investitori străini.
De asemenea ambasadorul a făcut o prezentare a Republicii Belarus, a principalelor puncte forte în ceea ce privește economia, cercetarea și turismul cu accent în special pe industria producătoare de utilaje grele. Belarusul deține peste 11% din piața mondială a producției de tractoare și este pe primele locuri în ceea ce privește producția de îngrășăminte chimice, camioane și autobuze.
Prefectul, Darius Filip și-a arătat deschiderea pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale în domenii de interes comun, prin realizarea, în viitor, a unor schimburi de experiență în special în domeniul economic.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente