sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocaleAmenzi de peste 12.000 lei, aplicate ieri de patrulele de siguranță publică...

Amenzi de peste 12.000 lei, aplicate ieri de patrulele de siguranță publică

patrulare-politia-noapteaPolițiștii sătmăreni au continuat și ieri acțiunile menite să asigure un climat de ordine și liniște publică, a combate comiterea de infracțiuni ce prejudiciază patrimoniul cetățenilor și să prevină producerea evenimentelor rutiere grave.

Patrulele de siguranță publică au aplicat numai în municipiul Satu Mare peste 50 de amenzi, a căror valoare a depășit 12.000 lei, sancționând actele ce contravin normelor de conviețuire socială și ordinii publice. Polițiștii de siguranță publică au depistat și o femeie de 49 de ani, Florica B., suspectată de sustragerea de produse dintr-un magazin situat în Piața Vasile Lucaciu din municipiu. Bunurile au fost recuperate și restituite unității păgubite.

Polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Satu Mare au controlat ieri și modul în care unitățile economice respectă prevederile Legii 333/2003 privind paza bunurilor și a valorilor, norme ce impun asigurare cu personal de pază atestat profesional sau cu mijloace tehnice de alarmare împotriva efracției.

Tot pentru combaterea infracționalității, de data aceasta în domeniul silvic, au acționat și polițiștii Secției 1 Valea Vinului Poliție Rurală, care au controlat mai multe vehicule pentru a verifica legalitatea transportării materialului lemnos. În urma acțiunii au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, prevăzute de legea 171/2010, ce reglementează contravențiile silvice, în valoare de 2.000 lei.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave au fost la datorie în trafic, polițiștii formațiunilor rutiere din întreg județul, ce au sancționat cu fermitate abaterile comise în trafic de conducători auto, pietoni ori bicicliști, valoarea amenzilor depășind și în acest domeniu suma de 10.000 lei. Fără permis a rămas un șofer de 34 de ani, din Satu Mare, care a cumulat, în ultimele 6 luni, 16 puncte de penalizare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente