marți, mai 28, 2024
AcasăLocaleSuspecți anchetați pentru deținere ilegală de arme neletale

Suspecți anchetați pentru deținere ilegală de arme neletale

puska017Trei sătmăreni sunt anchetați de polițiști în cadrul unor dosare penale pentru comiterea infracțiunilor de deținere și uz fără drept de armă neletală, din categoria celor supuse autorizării, fapte prevăzute de Legea 295/2004.

Un prim asemenea caz a fost instrumentat de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, care au identificat asupra a doi suspecți – Attila G., de 37 de ani și Gheorghe G., de 33 de ani, din Livada – o armă cu aer comprimat, de calibru 4,5 mm. În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că arma era deținută fără drept de suspecți, pe numele acestora întocmindu-se acte premergătoare începerii urmăririi penale.

Și polițiștii Secției 5 Petrești Poliție Rurală, verificând modul în care sunt respectate normele legale ce reglementează regimul armelor și munițiilor, au depistat un localnic de 36 de ani, din Sanislău, care deținea fără drept o armă cu aer comprimat, calibru 4,5 mm. Pe parcursul anchetei, Zoltan R. a invocat că a achiziționat arma de la o persoană necunoscută cu domiciliul în Ungaria, neputând prezenta documentele de proveniență. Totodată, s-a stabilit în urma verificărilor, că bărbatul a făcut uz de armă neletală, fără drept, în cursul lunii septembrie 2012, în curtea locuinței sale, când a tras de mai multe ori asupra unei ținte improvizate.

Arma, precum și cele 10 alice de plumb aferente, au fost ridicate de polițiști în vederea expertizării acesteia. Suspectul este cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracțiunilor de deținere și uz fără drept de armă neletală din categoria celor supuse autorizării.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente