joi, aprilie 18, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareAmenzi mari date de DSVSA Satu Mare

Amenzi mari date de DSVSA Satu Mare

Cel mai mare hipermarket din municipiul Satu Mare a fost amendat drastic, în această săptămână, de inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare.

În cursul acestei săptămânii, inspectorii DSVSA au efectuat o serie de controale în județ urmărindu-se atât respectarea prevederilor legale în privința depozitării și manipulării mărfurilor alimentare, dar și bunăstarea animalelor, în cazul fermierilor.

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat patru amenzi contravenționale în valoare de 8.200 lei.

Cea mai mare dintre ele, în cuantum de 5.000 de lei, a fost aplicată celui ce este considerat cel mai mare hipermarket din Satu Mare. Magazinul a fost sancționat pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind condițiile de depozitare a produselor alimentare.

De asemenea, două farmacii veterinare din Tășnad au fost sancționate cu câte o mie de lei fiecare pentru manipularea produselor farmaceutice cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor. Totodată, un crescător particular din județ a fost amendat cu 1.200 de lei pentru cumpărarea de animale fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente