sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăLocaleAmestec de acid acetic și apă, vândut sub forma unui oțet din...

Amestec de acid acetic și apă, vândut sub forma unui oțet din vin, retras din magazinele LIDL Satu Mare

ANPC oprește definitiv comercializarea oțeului din vin ”Vin Seineana” după ce analiza de laborator sosită în urma unei acțiuni de control efectuată în urmă cu trei lui, a confirmat că produsul era de fapt o soluţie obţinută din acid acetic şi apă.

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), măsura se aplică pentru toate magazinele Lidl de pe tot teritoriul ţării.

„În urma unor verificări desfăşurate de ANPC cu aproximativ 3 luni în urmă în lanţul de magazine Lidl, acţiuni de control care vizau modul în care este respectată legislaţia în domeniu, în respectivele unităţi, au fost prelevate probe din produsul ” Oţet din Vin SEINEANA”, LOT 1/ 17.05.2022, în vederea determinării de către un laborator acreditat a prezenţei acidului acetic în produs. Lotul prelevat a fost oprit temporar de la comercializare până la finalizarea documentului de control, ca urmare a elaborării rapoartelor de încercare. În urma analizării probelor depuse la laborator, s-a constatat că produsul prezentat şi vândut consumatorilor ca provenind din vin nu are nicio legătură cu acesta, fiind de fapt o soluţie obţinută din acid acetic şi apă”, se arată în comunicat.

În consecință măsura opririi temporare de la comercializare menţionată mai sus, a fost transformată de comisarii ANPC în cea de oprire definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produsului „Oţet din Vin SEINEANA”, LOT 1/ 17.05.2022, valabilă pentru toate magazinele lanţului Lidl, de pe teritoriul ţării.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente