duminică, iulie 21, 2024
AcasăEconomico-socialSocialAmplă acțiune de ecologizare a malurilor barajului din Călinești

Amplă acțiune de ecologizare a malurilor barajului din Călinești

Primăria Călinești Oaș a marcat Ziua Mondială a Apei printr-o amplă acțiune de ecologizare organizată pe malul barajului din localitate.

Într-o zi frumoasă de primăvară, mai mulți iubitori ai mediului înconjurător și-au unit forțele și au demarat o acțiune frumoasă de ecologizare.

„Am încheiat o acțiune de curățenie pe malul lacului Calinesti Oas, asa cum am obișnuit în fiecare an! Mulțumesc pe aceasta cale tuturor celor care au răspuns invitației noastre și au participat alături de noi: Primaria Calinesti Oas, elevi și profesori ai Scolii Gimnaziale Calinesti Oas, SGA – Apele Romane în frunte cu dl. director Andrieș. Mulțumim și Primariei comunei Bixad pentru participare! Am adunat peste 300 de saci cu deșeuri. Și nu în ultimul rând mulțumim călduros echipei PNL Satu Mare care ni s -a alăturat la această actiune, în frunte cu domnul deputat Adrian Cozma și domnul secretar de stat Cristian Valer Beseni. În final, întreaga echipă a fost răsplătită cu tradițională „slănină pe băț”. Mulțumesc încă o data tuturor participanților”, este mesajul transmis de primarul Comunei Călinești Oaș, Dinu Birtoc.

Pentru că obiceiurile bune se învață chiar de la cei care le fac, președintele PNL Satu Mare, deputatul Adrian Cozma, om gospodar, fermier, mare iubitor de animale și natură, a lăsat costumul de gala pe umeraș, a îmbrăcat o ținută adecvată și s-a implicat în acțiunea de ecologizare cot la cot cu harnicii elevi și ceilalți voluntari.

„E important să conștientizăm cât mai mult că trebuie să avem grijă de natură, de mediul înconjurător. Primul lucru pe care trebuie să-l facem e să nu mai aruncăm deșeuri, hârtii, anvelope, haine și alte lucruri pe câmp, pe malurile râurilor sau în pădure”, transmite președintele PNL Satu Mare, deputatul Adrian Cozma.

Nu a lipsit nici liberalul Cristian Valer Beșeni, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare, actualmente secretar de stat în Ministerul Mediului.

„Acțiunea de ecologizare a Lacului Călinești Oaș, demarată de Primăria comunei Călinești Oaș, în colaborare cu Școala Gimnazială din localitate și Serviciul de Gospodărire a Apelor Satu Mare, în preajma Zilei Mondiale a Apei se constituie într-un apel de conștientizare a comunităților pentru a păstra curate toate resursele de apă. În calitate de secretar de stat la MMAP, nu pot decât să salut inițiativa primarului Dinu Birtoc și a echipei sale de a marca într-un mod atât de eficient această zi, dedicată protejării mediului în general și a apei, în special.

Vreau să-i felicit și pe voluntarii care și-au rupt din timpul lor pentru a participa la această acțiune și aș dori să remarc rolul educativ al acestei frumoase acțiuni. Dacă un copil va fi învățat de mic să protejeze și să respecte mediul, atunci vom câștiga un cetățean responsabil și avizat, care va ști să dea atenția și importanța cuvenită salvgardării echilibrului natural al planetei. Felicitări și dascălilor care se ocupă de educația ecologică a acestor harnici copii. Nici nu cred că se putea găsi o modalitate mai nimerită de a sărbători Ziua Mondială a Apei, decât prin această acțiune, desfășurată în cadrul atât de pitoresc al barajului de la Călinești Oaș”, este mesajul transmis de secretarul de stat în Ministerul Mediului, Cristian Valer Beșeni.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente