Acasă Locale ANAF a colectat mai mulți bani la buget

ANAF a colectat mai mulți bani la buget

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a încasat venituri bugetare de 88,275 miliarde lei în primul semestru din 2014, mai mult cu peste trei miliarde de lei comparativ cu perioada similară din 2013, când încasările s-au cifrat la 85,086 miliarde lei, potrivit datelor ANAF, citate de Agerpres.

Administrațiile finanțelor publice au încasat în prima jumătate a acestui an venituri din taxe și impozite de 84,315 miliarde lei, iar autoritatea vamală 3,96 miliarde lei.

Peste jumătate din veniturile colectate de ANAF – 44,645 miliarde lei – au fost încasate de Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili,  în timp ce Direcția Regională a Finanțelor Publice București a încasat venituri din taxe și impozite de 15,698 miliarde lei.

Din cele opt direcții regionale ale ANAF, cea mai mică sumă a fost colectată de Direcția Regională a Finanțelor Publice Craiova – 2,567 miliarde lei, care reunește județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea.

Pe județe, cele mai mari încasări din taxe și impozite sunt realizate în Constanța – 2,611 miliarde lei, Cluj – 1,93 miliarde lei, Prahova – 1,457 miliarde lei și Brașov – 1,373 miliarde lei, iar cele mai mici în Mehedinți – – 242,32 milioane lei, Ialomița – 257,24 milioane lei și Călărați – 267,81 milioane lei.

În București, încasările administrației finanțelor publice din cadrul ANAF au fost de 13,699 miliarde lei, iar în Ilfov – 1,998 miliarde lei.

În ceea ce privește autoritatea vamală, cele mai mari încasări au fost realizate la Direcția Regională Galați – 1,557 miliarde lei, care reunește județele Constanța, Galați, Vrancea, Tulcea, Buzău și Brăila.

- Advertisment -

Cele mai populare

România feerică

Hotelul e pentru cei care nu se pot lipsi de confort, cortul e pentru aventurieri dar pentru nonconformişti, pentru cei care preferă...

Atac puternic la familia tradițională

Un nou atac la familia tradițională: Comisarul pentru Drepturile Omului din cadrul CEDO declară că ”absența recunoașterii pentru cuplurile de același sex...

Comunicat de presă-Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva

Venind în întâmpinarea celor ce-și vor îndrepta pașii spre Iași pentru a participa la această sărbătoare și ținând cont și de deciziile...

Măsuri extraordinare de desfășurare a alegerilor

Votarea se desfăşoară după anumite reguli de protecţie sanitară impuse de autorităţi în contextul pandemiei, care presupun purtarea măştii, dezinfectarea, dar şi...

Comentarii recente