marți, iulie 16, 2024
AcasăPoliticaLocalAndreea Paul: 5 semne economice negative și 5 grave greșeli de guvernare...

Andreea Paul: 5 semne economice negative și 5 grave greșeli de guvernare economică

andreea paul vass1. USL a pierdut lupta cu inflația: 5,3% în luna mai 2013 – cel mai mare nivel din UE, de trei ori mai mare decât sub guvernarea PDL: 1,8% în aprilie 2012. Pensiile și salariile nu țin pasul cu creșterea prețurilor.

2. Guvernul Ponta a creat o fabrică de 34.000 noi șomeri în iunie 2013 față de iunie 2012. Unde e milionul de noi locuri de muncă create?!

3. România este singura țară din Europa Centrală și de Est care a ratat intrarea pe un trend pozitiv în atragerea investițiilor străine directe (ISD) în anul 2012. ISD-urile au scăzut cu peste 11% în 2012 comparativ cu anul 2011. În primele luni din anul 2013 își continuă scăderea cu încă 35%.

4. Consumul de energie electrică a scăzut cu aproape 8% în primele cinci luni ale acestui an. Semnul unei economii bolnave este dat de scăderea consumului de energie. Când economia nu consumă energie moare, la fel ca omul care nu mănâncă.

5. Românii își plătesc din ce în ce mai greu datoriile la bănci sub guvernarea Ponta. Creditele neperformante, adică întârzierile mai mari de 90 de zile la plata creditelor, au depășit 20% din totalul creditelor și dobânzilor în luna mai a acestui an.

  • 5 greșeli de guvernare economică grave:
  • 1. Furtul companiilor de stat – desființarea licitațiilor la marile companii de stat.
  • 2. Politizarea – mutilarea managementului privat în companiile de stat.
  • 3. Eșuarea unor privatizări majore.
  • 4. Proasta negociere a unor datorii uriașe pe care statul român le are de recuperat.
  • 5. Ratarea regionalizarii și incapacitatea de a stabili ținte clare de absorbție a banilor europeni în urmatorii 7 ani.

 

Andreea PAUL

Prim-vicepresedinta PDL, 
Deputat de Tara Oasului, Satu Mare

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente