29.8 C
New York City
joi, iulie 7, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareAndreea Paul: 51 de milioane de euro vizați pentru centura Sătmarului

Andreea Paul: 51 de milioane de euro vizați pentru centura Sătmarului

andreea paus

Andreea Paul a anunțat printr-un comunicat de presă că pentru proiectul de construcție a variantei ocolitoare a municipiului Satu Mare s-au avizat 51 de milioane de euro fonduri nerambursabile din totalul bugetului necesar de 81 milioane de euro. Pentru anul 2016 sunt prevăzute 12 milioane de euro în buget, iar restul de 69 milioane de euro în anul 2017.

Deputatul de Țara Oașului Andreea Paul a declarat acum două zile că a reușit deblocarea proiectului variantei ocolitoare a municipiului Satu Mare după două luni de corespondențe cu instituțiile direct implicate: CNADNR, Ministerul Transporturilor (MT), Ministerul Fondurilor Europene și cu Autoritatea de Management a Programului Operational Infrastructură Mare 2014-2020 (AM POIM). În cursul zilei de miercuri, AM POIM a transmis avizul către CNADNR/MT pentru includerea variantei ocolitoare a municipiului Satu Mare în Programul Operațional Infrastructură Mare. În urma acestui aviz, Ministerul Transporturilor va putea demara lucrările, având asigurată sursa de finanțare pentru proiect.

Bugetul total al proiectului de construcție a variantei ocolitoare Satu Mare este de 365,76 milioane de lei (aproximativ 81 de milioane de euro), din care fondurile europene nerambursabile reprezintă 228,6 milioane lei (aproape 51 de milioane de euro), potrivit formularului nr. 1 avizat de către Autoritatea de Management a Programului Operațional Infrastructură Mare.

Pentru anul 2016 sunt prevăzute credite bugetare în valoare totală de 54,86 milioane de lei (aproximativ 12 milioane de euro), iar pentru restul de 310,89 milioane de lei sunt prevăzute credite bugetare în anul 2017 (aproximativ 69 de milioane de euro) pentru lucrările variantei ocolitoare a municipiului Satu Mare.

„Vă reamintesc că de la data aprobării sursei de finanțare și emiterii Ordinului de începere a activităților, contractul CNADNR prevede un termen de 5 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție. Ar fi grozav să reușim accelerarea acestor lucrări pentru decongestionarea cât mai rapidă a traficului și îmbunătățirea calității vieții noastre. În acest sens am avut o discuție în cursul zilei de ieri, cu primarul municipiului Satu Mare, domnul Kereskényi Gábor. Toți sătmărenii știu ce chin este să traversezi orașul în orele de vârf din cauza lipsei variantei ocolitoare, mai ales atunci când au program și școlile și Universitatea. Vara traficul e mai respirabil pentru că mulți sunt plecați în concediu”, a mai declarat deputata Andreea Paul.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente