Acasă Locale Stiri Satu Mare Andreea PAUL: Ministrul „NU ȘTIU” a depășit orice limită a ignoranței

Andreea PAUL: Ministrul „NU ȘTIU” a depășit orice limită a ignoranței

Ministrul „NU ȘTIU” nu ratează nicio ocazie să ne lovească cu ignoranța ei. Când ești nepregătit și viața-i grea. Ioana Petrescu s-a aruncat în apă fără să știe să înoate. Prestația doamnei ministru este halucinantă. N-a reușit să se califice la locul de muncă și nici să convingă cu așa-numitele ei „viziuni”. Demisia ar fi primul pas spre decență.
Ioana Petrescu declară ingenuă că noi „stăm extrem de bine la venituri”.
1. Ioana Petrescu nu știe că „stăm extrem de bine” la numărul de taxe și la timpul pe care contribuabilul îl pierde pentru plata lor la stat, deși ne-o spun toate rapoartele internaționale.
2. Ministrul finanțelor nu știe azi, 1 octombrie, care va fi cursul leu-euro la care se vor calcula accizele anul viitor, deși codul fiscal și legea responsabilității fiscale o cer.
3. Ioana Petrescu nu știe să ne spună când vom încasa cele 200 de milioane de dolari de la KazMunaiGaz, bani ce se cuvin statului român din răscumpararea acțiunilor Rompetrol. Ce să mai vorbim de fondul de 1 miliard de dolari investiți în proiecte energetice din care nu am văzut niciun leu până acum.
4. Ioana Petrescu nu știe că e un dezastru în absorbția banilor europeni și că România nu a utilizat două treimi din banii alocați de UE pentru perioada 2007-2013.
5. Ioana Petrescu nu știe că bugetul României nu încasează la buget peste 20 de miliarde de euro din cauza evaziunii fiscale.
6. Ioana Petrescu nu știe că se pierd zeci de mii de locuri de muncă din cauza politicii PSD prin care se taie banii pentru investiții și pentru cofinanțarea proiectelor europene ca să fie susținută campania electorală a PSD cu bani publici. Nu știe nici că infrastructura e la pământ, educația la fel, dar ambele sunt sacrificate la rectificarea bugetară.
7. Ioana Petrescu nu știe că trebuie să asigure condiții fiscale egale între investitorii români și străini. Nici că neutralitatea și certitudinea impunerii fiscale sunt primele două principii ale fiscalității. Ingenuă, gresește la fiecare pas, și ne anunță ca ar vrea ca platformele petroliere aflate în Marea Neagră să nu plătească impozitul pentru construcții speciale. Excepțiile și discriminările fiscale adâncesc greșeala introducerii „taxei pe stâlp” de către Guvernul Ponta și nu o corectează. O spun răspicat: trebuie eliminat impozitul aplicat construcțiilor speciale. Nicio țară europeană nu și-a nenorocit echipamentele și capacitatea de producție cu un astfel de impozit halucinant aplicat. Am inițiat un proiect de lege împreună cu colegii mei de la PDL pentru eliminarea acestei taxe nocive pentru mediul de afaceri.

- Advertisment -

Cele mai populare

Cu respect! Totuși…cine sunteți?

Am avut parte zilele acestea de o adevărată năvală de candidați pentru alegerile locale, semn că pofta de ciolan nu a putut...

Interviu Adrian Cozma

1.Cum a decurs campania electorală? Ce credeți că a atras atenția în această campanie? Adrian Cozma: Am făcut o...

Alegători și aligatori

Trebuie să recunoaștem că – cel puțin până acum – campania electorală pentru alegerile locale nu ne-a oferit chestii spectaculoase. Nu am...

PRIMAR DE SOCOND-CORNEA MARE NICOLAE

Varsta : 38 ani Studii : Facultatea de Teologie, specializarea teologie-istorie, Universitatea Oradea          ...

Comentarii recente