Acasă Locale Stiri Satu Mare ANFP anulează concursul pentru posturile de la primăria Carei pentru…o zi de...

ANFP anulează concursul pentru posturile de la primăria Carei pentru…o zi de concediu

Epopeea  desfășurării concursului pentru posturile de secretar și  director economic la primăria  Carei continuă cu noi episoade.

Potrivit celor declarate de Doina Iaz,consilier superior la Serviciul financiar,contabilitate din cadrul Prefecturii Satu Mare,concursul organizat de catre ANFP  în data de 24 noiembrie 2014,inițiat de Primăria Carei,se suspendă adică  se anulează,decizia 14312/11.12.2014,urmând ca să se reînceapă procedurile pentru reorganizarea acestuia.

Motivul?  Neîntrunirea comisiei de  solutionare a contestatiilor  pentru reevaluarea lucrărilor în urma celor 4 contestatii depuse de candidați.

Contestațiile  candidaților nemulțumiți au fost depuse în termenul legal. Pasul următor a fost activarea comisiei de solutionare a contestatiilor .

Vă reamintim că din comisia de examinare au făcut parte 3  persoane din cadrul Prefecturii Satu Mare iar din partea  Primăriei Carei,ing.Dorel Oprea și geolog  Kiss Istvan,șef Serviciu Resurse Umane în timp ce din comisia de  solutionare a contestatiilor au făcut parte  Ramona Antonescu-șef comisie,Adina Tomșa (din partea ANFP),Monica Sopoian,Doina Iaz  din cadrul Prefecturii Satu Mare și Lorincz Gyongyi Tunde  de la compartimentul Audit,Rakovski Francisc( șef birou achiziții),de la primăria Carei.

Deși primăria Carei a desemnat din timp cei doi membrii care să facă parte din comisia de recorectare(luna octombrie 2014),tocmai în ziua când era prevăzută întrunirea comisiei,doamna Lorincz Gyongyi Tunde  nu s-a prezentat,fiind plecată intr-o deplasare in baza unei solicitari pentru 2 zile de concediu de odihna, semnata de chiar primăria Carei,institutia care a desemnat-o să facă  parte din această comisie.

Pentru cei care nu au luat încă la cunoștință,primăria Carei nu este  la prima “încurcătură”   în ce privește organizarea  unui concurs. Să ne amintim de faptul că a existat un Concurs cu dedicație , un concurs unde specialistul în postul scos la concurs a fost  pus ”deoparte” pentru a face loc soțului unei consiliereUDMR,sau mai recent,un concurs  anunțat pe data de 20 noiembrie 2014si amânat deoarece a iesit la iveală  lipsa respectării procedurilor legale în vigoare  și ca urmare a fost  introdusă pe ordinea de zi a ședinței de consiliu din data de  3 decembrie 2014   o modalitate  legală de organizare a acestui concurs.

Potrivit  adresei sosite de la ANFP  la prefectura Satu Mare,decizia de suspendare a concursului ar fi fost luată în baza Legii 611/2008,art.13,art.40,al.2 si art.64,al.2.

Desemnarea membrilor comisiei de examinare si a celei de  solutionare a contestatiilor a avut loc inca din data de 22 octombrie. Instituțiile care au desemnat membrii comisiei au  ținut seama de criterii ca vechime și  funcție dar nu au desemnat pe lista comisiilor si membrii supleanti pentru cazul in care unul dintre membrii comisiilor nu se prezinta la activitatea pentru care a fost solicitat.

In concluzie,concursul pentru postul de secretar  si cel de director economic  pentru Primăria Carei a fost anulat de ANFP deorece unul dintre membrii comisiei de solutionare a contestatiilor,membrii desemnati  încă din data  de 22 octombrie 2014 ,a solicitat  2 zile de concediu de odihnă   tocmai în perioada în care trebuia să se întrunească comisia,solicitarea de concediu fiind semnată de…Primăria Carei,tocmai pentru ziua în care  trebuiau  reevaluate  lucrările.

Potrivit legislației în vigoare,un nou concurs se poate organiza după 40 de zile,perioadă în care se fac demersurile necesare și se desemnează membrii comisiilor aferente. În caz de neprezentare a unui alt membru al comisiilor desemnate,vor mai trece alte 40 de zile pentru reorganizarea unui alt   concurs.

Daniela Ciută

Notă

Articolele din legea 611 din 2008 în baza cărora a fost anulat concursul din data de 24 noiembrie 2014.

Art. 13
Evaluarea functionarilor publici se realizeaza, in conditiile legii, in vederea stabilirii gradului de atingere de catre functionarii publici a obiectivelor profesionale, prin raportare la atributiile curente din fisa postului, precum si in vederea stabilirii gradului de indeplinire a criteriilor de performanta.

Art. 40

(1) Comisia de concurs are urmatoarele atributii principale:
a) selecteaza dosarele de concurs ale candidatilor;
b) stabileste subiectele pentru proba scrisa;
c) stabileste planul interviului si realizeaza interviul;
d) noteaza pentru fiecare candidat proba scrisa si interviul;
e) transmite secretarului comisiei rezultatele concursului pentru a fi comunicate candidatilor.
(2) Comisia de solutionare a contestatiilor are urmatoarele atributii principale:
a) solutioneaza contestatiile depuse de candidati cu privire la selectia dosarelor si cu privire la notarea probei scrise si a interviului;
b) transmite secretarului comisiei rezultatele contestatiilor pentru a fi comunicate candidatilor.

Art. 64
(1) In situatia contestatiilor formulate fata de rezultatul selectiei dosarelor, comisia de solutionare a contestatiilor va verifica indeplinirea de catre candidatul contestatar a conditiilor pentru participare la concurs in termen de maximum 24 de ore de la expirarea termenului de depunere a contestatiilor.
(2) In situatia contestatiilor formulate fata de rezultatul probei scrise sau a interviului comisia de solutionare a contestatiilor va analiza lucrarea sau consemnarea raspunsurilor la interviu doar pentru candidatul contestatar in termen de maximum 24 de ore de la expirarea termenului de depunere a contestatiilor.

- Advertisment -

Cele mai populare

Sfântul Dimitrie-Dumitru

În luna octombrie, în ziua a douazeci si sasea, pomenirea Sfântului slavitului Marelui Mucenic Dimitrie (Dumitru), izvorâtorul de mir si facatorul de...

Trecerea la ora de iarnă.Cum facem față tulburărilor de somn?

Trecerea la ora de iarnă poate avea efecte neplăcute asupra multor persoane, cum ar fi tulburările de somn și de dispoziție.

De ce se teme Donald Trump de votul prin corespondență?

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din SUA mai mult ca sigur nu va fi cunoscut în seara de după închiderea urnelor așa cum s-a...

Pandemia îndatorează puternic ţările UE. România, la mijlocul clasamentului

Datoria publică a avansat în UE, în ultimul an, până la 87,7% din PIB-ul Uniunii (T2/2020), cu opt puncte procentuale peste nivelul...

Comentarii recente