29.8 C
New York City
vineri, iulie 1, 2022
AcasăLocaleAngajații Prefecturii doresc funcții și salarii mai mari. Se anunță grevă de...

Angajații Prefecturii doresc funcții și salarii mai mari. Se anunță grevă de avertisment

Angajații din Prefectura județului Satu Mare vor intra în grevă de avertisment, joi, 10 februarie 2022, în intervalul orar 10:00 – 11:00. Aceștia doresc salarii mai mari dar și trecerea personalului angajat din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de stat.

Greva de avertisment se va desfășura în 34 de instituții din țară, printre care și Instituția Prefectului Satu Mare. La această acțiune vor participa în total 1500 salariați prin încetarea colectivă și voluntară a lucrului la sediul lnstituției Prefectului din județele afiliate.

Ce revendică aceștia?.

Greviștii solicită modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de stat.

”Considerăm că salarizarea personalului din cadrul instituțiilor prefectului ar trebui să fie la nivelul funcțiilor publice de stat, având în vedere că instituția pefectului este un organ de control al activității autorităților publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate. În prezent, un funcționar public din instituția prefectului are un salariu mult mai mic decât un funcționar public din consiliul județean, primării și servicii publice deconcentrate.

Funcțiile publice din instituțiile prefectului ar trebui să fie asimilate funcțiilor publice de stat, întrucât în desfășurarea activității lor, funcționarii publici reprezintă și apară interesele statului, fapt prevăzut de Constituția României”, se arată în comunicatul de presă emis de președintele Sindicatului ”Egalitatea”, Cosmin Ionuț Enescu.

Sindicatul ,,Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică reprezintă Instituțiile Prefectului din județele Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Bistrița-Năsăud, București, Buzău, Caraș Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Neamț, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente