Acasă Locale Stiri Satu Mare Angela Merkel: Rusia este un element indispensabil pentru securitatea Europei

Angela Merkel: Rusia este un element indispensabil pentru securitatea Europei

Rusia este un element indispensabil pentru securitatea Europei, a afirmat cancelarul Germaniei, Angela Merkel, în cursul unei vizite în Polonia.

„Securitatea Europei, pe termen mediu și lung, nu poate fi asigurată decât împreună cu Rusia. De aceea, sancțiunile nu pot fi un scop în sine. Vom menține dialogul cu Rusia”, a declarat Merkel.

Cancelarul german a făcut aceste declarații la Krzyzowa, în sud-vestul Poloniei, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la reconcilierea istorică între Berlin și Varșovia.

Reamintind că integritatea teritorială a Ucrainei a fost încălcată de către Rusia, Merkel a subliniat că Germania intenționează să respecte „principiul solidarității” dacă vor exista amenințări la adresa unor state NATO.

Pe 12 noiembrie 1989, la două zile după căderea Zidului Berlinului, cancelarul german de la acea vreme, Helmut Kohl, s-a întâlnit la Krzyzowa cu premierul polonez din acea perioadă, Tadeusz Mazowiecki.

- Advertisment -

Cele mai populare

Vă prezentăm 10 alimente toxice, care îngrașă și conțin multe chimicale. Iată cu ce le puteți înlocui

Un stil de viață sănătos implică hrană cât mai naturală, fără alimente procesate și pline de chimicale, sport...

Eşalonări pe 12 luni la plata taxelor în contextul pandemiei

Firmele care au obligații fiscale neachitate ulterior declarării stării de urgență (COVID-19) vor putea solicita eșalonarea plății acestor sume pe o perioadă...

Juventus a învins la limită pe teren propriu

Formația italiana Juventus a primit vizita maghiarilor de la Ferencvaros marți seară într-o partidă care a contat pentru...

Liverpool neputincioasă în meciul cu Atalanta

Miercuri seara Liverpool a primit vizita celor de la Atalanta în etapa cu numărul 4 din grupele Ligii...

Comentarii recente