miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăsusANM anunță temperaturi de vară, în zilele care urmează

ANM anunță temperaturi de vară, în zilele care urmează

Se schimbă vremea în toată țara. După câteva zile ceva mai reci, cu temperaturi destul de scăzute și precipitații, se pare că urmează o vreme tropicală în majoritatea regiunilor din țară. Se instalează vara mai repede decât ne gândeam și urmează un weekend neașteptat.

Meteorologii a aiformat că se schimbă complet vremea începând de azi și ne așteaptă temperaturi mult mai mari decât cele normale pentru această perioadă. Sunt așteptate valori de până la 30 de grade în unele zone, printre care și Capitala.

În prognoza ANM, „O masă de aer cald va ajunge și în țara noastră, motiv pentru care temperaturile vor crește semnificativ. Vom avea parte de valori apropiate de vară, decât de primăvară, având în vedere că suntem abia la jumătatea acestui anotimp.

Chiar dacă și azi și vineri va fi destul de cald, în weekend vor fi înregistrate chiar și 30 de grade celsius, valori mult mai ridicate decât ar fi normal. Cel mai cald va fi în sudul țării, dar și în Capitală, în timp ce Dobrogea și Transilvania nu vor avea parte de mai mult de 21-23 de grade.

În afirmaţiile sale, „Vor fi deja temperaturi de vară peste 25 de grade în multe regiuni. Mai scăzute de atât vor fi în Dobrogea și mai scăzute în zona litoralului, undeva la 19-20, cel mult 21 de grade și în depresiune din estul Transilvaniei, la fel, ne așteptăm la temperaturi maxime de 23-24 de grade.

În rest, peste 25 de grade, posibil la începutul săptămânii, undeva la 30 de grade în extremitatea de sud a teritoriului, în condițiile în care vom vorbi de o vreme frumoasă ca aspect, cu un cer variabil, fără precipitații atât sâmbătă, cât și duminică”, a spus meteorologul Alina Șerban.

În restul ţării, sunt așteptate temperaturi de peste 25 de grade Celsius, iar la începutul săptămânii pot fi peste 30 de grade Celsius în majoritatea zonelor. În cea mai sudică parte a regiunii, vremea va fi frumoasă sâmbătă și duminică, fără precipitații și cu cer variabil.

Nu scăpăm de ploi

Chiar dacă vom avea parte de temperaturi ridicate, nu ne ocolesc nici ploile în următoarele zile. Va ploua din plin în această după-amiază și la noapte, în special în jumătatea de nord a țării. Unde încă se află zăpadă, precipitațiile vor distruge acest strat.

Vremea se va menține destul de rea pe timpul nopții, conform specialistului ANM Alina Șerban. Sunt așteptate rafale de vânt de 55-65 de kilometri pe oră în sud-estul, nord-vestul și în zonele montane, în special în Carpații Orientali, în această după-amiază și în această noapte.

Vânt puternic va fi și în această noapte în nord și nord-vest, respectiv în Dobrogea, estul Menteniei, sud-estul Moldovei, Crișana și părți din Transilvania.

Aşadar, „Vântul din această după-amiază și de la noapte va prezenta intensificări cu rafale de 55-65 km/h astăzi în regiunile sud-estice, nord-vestice, în zonele montane, mai exact în zona Carpaților Orientali.

La noapte va fi în partea de nord și nord-vest a teritoriului, adică în Dobrogea, în estul Munteniei, în sud-estul Moldovei, în Crișana, în parte din Transilvania în această după-amiază, iar la noapte va mai diminua în intensitate în Dobrogea și în Muntenia, astfel că va rămâne în celelalte regiuni, adică în Crișana, în Maramureș, în partea din Transilvania”, mai spune meteorologul.

De asemenea, ANM a emis, miercuri, o informare, valabilă în perioada 27 martie, ora 10 – 29 martie, de vânt puternic și precipitații. Zonele vizate sunt vestul, centrul şi nordul ţării, unde sunt așteptate cantităţi semnificative de apă, de 10…15 l/mp, ceea ce va favoriza topirea stratului de zăpadă de la munte.

ANM anunță că vremea va continua să se încălzească și de vineri se va simți considerabil o schimbare. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat în majoritatea regiunilor, chiar și cele vizate de codul galben. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, chiar și mai mare în sud.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente