sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăsusO nouă autostradă în România

O nouă autostradă în România

Un anunț oficial ce va bucura foarte mulți români, mai ales pe șoferi, este vorba despre o zonă din România care va avea o nouă autostradă, ce va lega două oraşe mari, sunt precizările făcute de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioșteanu.

Un proiect ambițios va aduce schimbări uriașe într-o zonă importantă a țării. Ionel Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a anunțat recent că s-a făcut un pas important pentru construcția unei noi autostrăzi în România.

În afirmaţiile sale, „Astăzi au fost avizate în ședința Consiliului Interministerial de avizare lucrări publice de interes național și locuințe la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației studiile de fezabilitate pentru două noi drumuri de mare viteză în România”, a transmis Ionel Irinel Scrioșteanu, pe o platformă de social media.

Ce orașe  din România sunt vizate?

Concret, noua autostradă va lega două orașe mari din Moldova: Pașcani și Suceava. Șoseaua va avea o lungime totală de în jur de 62 de kilometri și va cuprinde:

-23 viaducte, dintre care cel mai mare va avea o lungime de 1050 metri și va fi realizat în punctul de început al autostrăzii, Gâstești – Pașcani
-37 pasaje
-12 poduri
-opt parcări
-două Centre de Întreținere și Coordonare
-perdele forestiere și panouri fonoabsorbante și anticoliziune
-iluminat public
-sistem de monitorizare a traficului ITS

În contextul rutier, Autostrada Pașcani – Suceava va avea și cinci noduri rutiere, localizate la:

-Tătăruși – Heci cu intersecția DJ208F
-Dolhasca cu intersecția DJ208I
-Roșcani cu intersecția DJ208C
-Dumbrăveni cu intersecția DJ208B
-Aeroport Suceava, care prevede drumuri de acces în DN29 și spre aeroport

Ce spun autoritățile?

În contextul proiectului, în traseul său, noua autostradă va traversa mai multe UAT-uri:

-județul Iași, pe o lungime de 12,3 km: Pașcani, Valea Seacă, Lespezi, Tătăruși
-județul Botoșani, pe o lungime de 6,5 km: Tudora
-județul Suceava, pe o lungime de 43,17 km: Dolhasca, Liteni, Fântânele, Udești, Verești, Salcea, Dumbrăveni, Suceava

În plus, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor a făcut și câteva precizări despre drumul de mare viteză Craiova – Târgu Jiu, ce va face legătura între cele două orașe prin: autostrada Craiova – Filiași (km 0+000 – km 51+503) și drumul expres Filiași – Târgu Jiu (km 51+503 – km 110+100).

În precizările sale, „Valoarea estimată totală a celor două proiecte de mai sus este de 21,69 miliarde lei, fără TVA, iar sursa acestora de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile, din cadrul Programului Transport 2021-2027.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente