Acasă Politica International Noua ordine militara?!

Noua ordine militara?!

Autoritățile din Quebec City, Canada, au anunțat că vor izola cetățenii „necooperanți” într-o facilitate pentru coronavirus, a cărei locație rămâne secretă.

În timpul unei conferințe de presă, dr. Jacques Girard, care conduce autoritatea de sănătate publică a orașului Quebec, a atras atenția asupra unui caz în care patronii unui bar au primit ordin să aștepte până la primirea testelor COVID-19, dar au nesocotit ordinul și au părăsit sediul, înainte ca rezultatele (pozitive) să fie primite.

Acest lucru i-a făcut să fie considerați persoane „necooperante” și internați cu forța într-o locație de carantină.

„Vom putea izola pe cineva timp de 14 zile”, a spus Girard în timpul conferinței de presă. „Și este ceea ce am făcut în această dimineață,am forțat o persoană să coopereze cu ancheta iar cooperarea polițienească a fost excepțională”.

Oficialul sanitar a prezentat apoi modul în care statul urmărește, de asemenea, oameni pentru încălcarea carantinei de acasă și mutarea forțată a acestora într-o unitate secretă.

„Pentru că am avut oameni izolați acasă. Și apoi, am văzut că persoana nu era acasă. Așadar, ne-am dus la casa lor și le-am spus că vă izolăm acolo unde dorim noi”, a spus Girard.

„Nu pretindem că cineva anume este neapărat bolnav de coronavirus. Dar statul are puterea de a forța oricum, un cetățean să se izoleze”.

După cum am subliniat anterior, guvernul din Noua Zeelandă a anunțat măsuri similare, spunând că vor închide toți noii infectați cu coronavirus și membrii apropiați ai familiei lor în „facilități de carantină .

- Advertisment -

Cele mai populare

Lucruri inedite pe care nu le știai despre cafea

Pentru multe persoane, consumul de cafea este un adevărat ritual zilnic. Românii nu sunt printre marii consumatori de cafea la nivel european...

Joe Biden a schimbat din prima zi deciziile lui Trump

În primele ore după ce a devenit președinte al Statelor Unite, Joe Biden a semnat 17 decrete prezidențiale. Primul a făcut obligatorii purtarea măștii și...

Bucuresti relaxează restricţiile

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat miercuri că, dacă rata cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori se va menține sub 3...

Facultatea şi viaţa studentului în 2021

Odată cu începerea semestrului al doilea, majoritatea școlilor se vor redeschide, în timp ce revenirea studenților la cursuri în format fizic este...

Comentarii recente