Acasă Politica International Noua ordine militara?!

Noua ordine militara?!

Autoritățile din Quebec City, Canada, au anunțat că vor izola cetățenii „necooperanți” într-o facilitate pentru coronavirus, a cărei locație rămâne secretă.

În timpul unei conferințe de presă, dr. Jacques Girard, care conduce autoritatea de sănătate publică a orașului Quebec, a atras atenția asupra unui caz în care patronii unui bar au primit ordin să aștepte până la primirea testelor COVID-19, dar au nesocotit ordinul și au părăsit sediul, înainte ca rezultatele (pozitive) să fie primite.

Acest lucru i-a făcut să fie considerați persoane „necooperante” și internați cu forța într-o locație de carantină.

„Vom putea izola pe cineva timp de 14 zile”, a spus Girard în timpul conferinței de presă. „Și este ceea ce am făcut în această dimineață,am forțat o persoană să coopereze cu ancheta iar cooperarea polițienească a fost excepțională”.

Oficialul sanitar a prezentat apoi modul în care statul urmărește, de asemenea, oameni pentru încălcarea carantinei de acasă și mutarea forțată a acestora într-o unitate secretă.

„Pentru că am avut oameni izolați acasă. Și apoi, am văzut că persoana nu era acasă. Așadar, ne-am dus la casa lor și le-am spus că vă izolăm acolo unde dorim noi”, a spus Girard.

„Nu pretindem că cineva anume este neapărat bolnav de coronavirus. Dar statul are puterea de a forța oricum, un cetățean să se izoleze”.

După cum am subliniat anterior, guvernul din Noua Zeelandă a anunțat măsuri similare, spunând că vor închide toți noii infectați cu coronavirus și membrii apropiați ai familiei lor în „facilități de carantină .

- Advertisment -

Cele mai populare

Echipă și haită

Între luminoasa solidaritate de echipă și înnegurata cârdășie de haită există un abis pe care nici un fel de argumentație de pragmatism...

Lege în SUA care va permite vaccinarea copiilor mai mari de 11 ani, fără acordul părinților

Pe 7 octombrie 2020, în timpul unei întâlniri virtuale programate în grabă, patru membri ai Consiliului Districtului Columbia, SUA, care alcătuiau Comitetul...

Italia, protestează violent

Proteste de stradă în Torino și Milano din cauza noilor măsuri antipandemice! Acestea s-au transformat în confruntări cu poliția și atacuri violente...

Când privighetorile vor croncăni…

Un barometru aproape infailibil al capacității intelectuale individuale îl reprezintă și preferințele muzicale. Cum ar veni, spune-mi ce muzică asculți, ca să-ți...

Comentarii recente