29.8 C
New York City
joi, iunie 30, 2022
AcasăLocaleInternationaleAnsamblul ”Florile Tărnii” au obținut două premii la Festivalul Internațional de Folclor...

Ansamblul ”Florile Tărnii” au obținut două premii la Festivalul Internațional de Folclor din Polonia

florile tarnii

În data de 10 iulie 2016 în localitatea Țicenița (Trzcinica ) din Polonia regiunea Podkarpacie, într-un cadru rustic s-a desfășurat cea de-a XIII-a ediție a ”Festivalului Internațional de Folclor din Carpați”.
La acest eveniment au participat, datorită Centrului Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, Ansamblul Folcloric „Florile Tărnii” din Tarna Mare coordonat de Mariana Conioși, aceștia obținând premiul special al juriului și premiul de autenticitate.
Delegația a fost condusă de George Negrea – consultant artistic al Centrului de Creație Satu Mare.
Juriul a fost format din: președinte- Stanisław Łukaszczyk, Jolanta Danak – etnomuzicolog, Jerzy Dynia – etnomuzicolog, Tadeusz Lopatkiewicz – etnograf și Jagwiga Adamczyk – interpret de muzică populară.
”Ideea acestul eveniment este aceea de a păstra tradițiile populare, cum ar fi cele de artizanat, arta populară, bucătăria regională, costume și muzică specifică zonei carpatice, ne bucurăm foarte mult că și anul acesta avem participanți din România. Ansamburile românești sunt foarte apreciate la noi în Polonia. Anul trecut ”Ceatăra” din Carei a obținut premul cel mare la acest eveniment. ” a declarat directorul Casei de Cultură al orașului Jasło, Janna Duc.
Primarul Orașului Jasło, Stanislaw Pankiewic a fost impresionat de prestația ansamblului sătmărean și a spus că ține neapărat să participe în județul Satu Mare la festivaluri cu ansamblul folcloric al orașului pe care în conduce.
Evenimentul a fost organizat de către Primăria Orașului Jasło, Casa de Cultură a orașului Jasło și a comunei Țicenița și Asociația ”Țicenița Împreună”.
Deasemenea la festival au mai participat ansambluri din Republica Cehă, Slovacia, Lituania și Ucraina.

festival polonia (1) festival polonia (2) festival polonia (3) festival polonia (4)

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente