luni, decembrie 11, 2023
AcasăPoliticaLocalAntonescu: În PNL nu sunt infractori

Antonescu: În PNL nu sunt infractori

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că în partidul pe care îl conduce nu se află „infractori”, cum a susținut Traian Băsescu, însă la începerea sesiunii parlamentare va interpela Ministerul Justiției pentru ca DNA să prezinte o situație a anchetelor legate de „vechea guvernare

 „În calitate de președinte al Senatului voi propune la deschiderea lucrărilor Parlamentului, acum, peste câteva zile, fie Comisia Juridică a Senatului, fie Senatul în ansamblul său, dacă nu în nume personal ca senator, pur și simplu, voi adresa niște întrebări. Niște întrebări, sau tehnic interpelări, ministrului Justiției, pentru că nu pot interpela șeful DNA, sau procurorul general. Dar ministrul Justiției, sau prim-ministrul chiar, da. Să avem o statistică oficială, de exemplu, în legătură cu răspunsul pe care l-a dat sau nu l-a dat…cu activitatea DNA legată de plângerile numeroase, oficiale, pe diferite spețe, cu foarte multe argumente, făcută la adresa unor oameni din vechea guvernare „, a susținut Antonescu, într-o emisiune la Antena 3.

Liderul PNL a precizat că nu susține că respectivele persoane sunt vinovate. „Eu spun că o instituție independentă cu adevărat trebuie să dea răspunsuri și să spună «Da, s-au făcut 50, 100, 150 de plângeri, niciuna dintre ele nu este fondată. Le-am cercetat». Sau, «Mai lucrăm», sau «Uneori putem să ne pronunțăm în două zile, alteori ne trebuie doi ani»”, a afirmat liderul PNL.

El a afirmat că sunt necesare răspunsuri în ceea ce privește DNA, pentru că „statistica impresiei cel puțin” este că niciun „fruntaș cu adevărat din anturajul politic al lui Traian Băsescu nu a fost pus vreodată în discuție”.

Liderul PNL a afirmat că se referă la lideri ai fostei guvernări precum Elena Udrea, Adriean Videanu  sau Sorin Blejnar, în cazul cărora nu au fost prezentate rezultate de anchete.

Antonescu a precizat că inclusiv primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a fost achitat, însă în cazul sesizărilor corpului de control al primu-ministrului mai vechi de un an nu a existat niciun răspuns.

„Măcar trebuie spartă această încercuire, acest cerc vicios fals creat de propaganda domnului Băsescu, a doamnei Macovei, uneori a unor lideri chiar șefi DNA sau ANI, și anume că nu avem voie să comentăm măcar, că nu avem voie să întrebăm, e falsă”, a mai susținut președintele PNL.

În ceea ce privește acuzațiile lansate de președintele Traian Băsescu privind infractorii din propriile partide de care ar trebui să se ocupe Crin Antonescu, Victor Ponta sau Vasile Blaga, în loc să atace instituții ale statului, liderul PNL a precizat că, potrivit statutului PNL, nu există astfel de cazuri.

  „Noi vrem să avem convingerea că DNA urmărește doar infractori și pe toți (…) Să fie foarte limpede pentru toată lumea, inclusiv pentru dnul Băsescu care acum e președinte în acte…eu în PNL nu am niciun infractor. Infractor este cel care a fost definitiv stabilit așa de către o instanță. Prin efectul Statutului cine s-a aflat – au fost cazuri – în această situație a părăsit partidul. Niciunui liberal, infractor sau nu, nu i s-a închis dosarul, niciunui liberal nu i s-au făcut pierdute înregistrările de la dosar, niciunui liberal nu i s-a pierdut așa urma prin ani în justiție, cum știm cu toții cazuri de oameni din imediata sa apropriere politică și uneori fizică”, a mai declarat președintele PNL.

Antonescu a punctat că dorește ca procurorii să nu facă politică, ci să combată corupția în mod corect.

„Ne interesează ca DNA – Parchet să funcționeze corect și să nu facă politică. Ne interesează ca într-adevăr corupția la nivel înalt în primul rând să fie combătută în chip egal și în chip necruțător”, a precizat liderul PNL.

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, că Victor Ponta, Crin Antonescu și Vasile Blaga „ar trebui să aibă grijă de infractorii pe care îi au în partide, nu să se lege de instituțiile statului care încearcă să îi apere pe cetățeni de infractori”Băsescu a mai declarat că nu acceptă minciunile liderilor USL, Crin Antonescu și Victor Ponta, cu privire la controlul său asupra DNA, adăugând că aceștia trebuie să înțeleagă că DNA luptă împotriva infractorilor, nu a lor.

„Nu le accept nici minciunile pe care le spun despre controlul președintelui asupra DNA. Și Crin Antonescu, și Victor Ponta, și Vasile Blaga și toți să aibă grijă de infractori, de infractorii pe care îi au în partide, nu să se lege de instituțiile statului care încearcă să îi apere pe cetățeni de infractori”, a afirmat Băsescu.

Articolul precedent
Articolul următor
- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente