Acasă sus Antonescu: PNL va avea un candidat la președinția Senatului

Antonescu: PNL va avea un candidat la președinția Senatului

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Constanța, că liberalii vor avea o propunere pentru președinția Senatului, dar că aceasta va fi stabilită în urma unui vot al grupului parlamentar la începutul săptămânii viitoare.

Liderul liberal a fost întrebat, vineri seară, în cadrul conferinței de presă susținute la Constanța, ce părere are despre faptul că fostul premierCălin Popescu Tăriceanu ar putea fi președintele Senatului.

Antonescu a precizat că acest lucru nu este problema PNL pentru că Tăriceanu nu mai face parte din rândurile liberalilor.

„Iarăși o problemă care nu ne privește. Domnul Tăriceanu este independent, nu mai e membru al Partidului Național Liberal. PNL va propune propriul său candidat, deși putem estima că nu avem majoritate. Domnul Tăriceanu nu are nicio legătură. Dacă domnul Tăriceanu, într-un costumaș roșu, va fi susținut de către PSD, poate se va înscrie și în PSD, e problema domniei sale, iar nu comentez chestiunea asta. (…) PSD poate face și înregistrări cu domnul Zgonea, îl poate propune și pe domnul Tăriceanu, nu încalcă nicio lege, nu ne deranjează”, a spus Crin Antonescu.

El a precizat că propunerea PNL va fi făcută luni, la grupul parlamentar.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hașotti, a precizat, în cadrul aceleiași conferințe de presă, că oricine poate candida, alesul urmând să fie desemnat în urma unui vot secret.

„Oricine poate face o propunere, oricare dintre noi poate candida. În grup, votul va fi secret fie că va fi o propunere sau mai multe, deci nu este decizia noastră, nu putem noi acum să vă spunem cine va fi propunerea PNL pentru președinția Senatului. Că PNL va avea o propunere, asta este cert”, a explicat Hașotti.

El a menționat că aceeași procedură va fi urmată și pentru stabilirea candidatului PNL pentru vicepreședinția Senatului.

Crin Antonescu a anunțat marți, la ședința Parlamentului în care se dezbătea validarea noilor miniștri ai Guvernului Ponta III, că demisionează din funcția de președinte al Senatului.

2 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Raed Arafat solicită creșterea capacității de ventilație

 Autorităţile din domeniul sanitar au în vedere suplimentarea, la nivelul unităţilor de primiri urgenţe, a numărului de ventilatoare care să asigure tratarea...

Părinții își vor putea lua zile libere plătite

Guvernul a aprobat joi proiectul de OUG care reglementează acordarea de zile libere plătite părinților în mai multe situații de suspendare a...

Cîțu:Reeșalonarea datoriilor până pe 15 Decembrie

Companiile vor avea termen până pe 15 decembrie să depună cerere de reeşalonare a datoriilor acumulate în perioada de la începutul stării...

PS Macarie :‘E în flagrantă contradicție cu Sfânta Scriptură’

Într-o declarație care a provocat o undă de șoc în lumea creștină, papa Francisc a cerut, într-un documentar prezentat miercuri la Roma,...

Comentarii recente