Acasă sus Antonescu: Proiectul fuziunii PNL-PDL ar trebui să continue, chiar dacă dreapta pierde...

Antonescu: Proiectul fuziunii PNL-PDL ar trebui să continue, chiar dacă dreapta pierde Președinția

Fostul președinte liberal Crin Antonescu a declarat, luni, că proiectul fuziunii dintre PNL și PDL ar trebui să continue, chiar dacă dreapta va pierde alegerile prezidențiale în toamnă, el arătând că nevoia unui mare partid de dreapta este aceeași, indiferent cine va câștiga Președinția României.

„Eu cred că ar trebui să continue (proiectul fuziunii – n.r.), dacă este bine gândit, pentru că nevoia unui mare partid de dreapta în România e aceeași, indiferent cine câștigă în toamnă. Aș spune că, dacă dreapta nu câștigă Președinția, cu atât mai mult”, a spus Antonescu.

El a precizat că, în ședința Delegației Permanente, a exprimat o serie de îngrijorări legate de protocolul cu PDL, în ceea ce privește împărțirea funcțiilor în noul partid.

„Eu consider că, dacă vorbim despre un partid unic, un singur partid, atunci nu putem – într-un protocol politic să împărțim aceste funcții care urmează să vină. Sigur că desemnăm un candidat. Până la urmă, desemnarea asta e la liber între cei doi. Dar mai departe, să spunem de acum cărei componente actuale îi va reveni premierul, eventual în 2016, mi se pare nepotrivit și, în orice caz, pentru actualul PNL e neconvenabil”, a spus Antonescu.

El a arătat că un partid desemnează premierul din resursele pe care le deține la momentul respectiv.

„Un partid își pune problema susținerii unui premier și discut chestiunea asta – vă imaginați că nu mă interesează postul de prim-ministru, ca să nu avem alte discuții – o discut absolut principial. Un partid desemnează premierul din ce resurse are în acel moment, nu pe angajamente cu ani înante, într-o formațiune sau alta. Și oricum pentru PNL nu mi se pare în termeni de negociere o afacere bună, dar asta e o altă chestiune”, a adăugat Antonescu.

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a fost desemnat, luni, de Delegația Permanentă, drept candidatul partidului la alegerile prezidențiale.

- Advertisment -

Cele mai populare

România feerică

Hotelul e pentru cei care nu se pot lipsi de confort, cortul e pentru aventurieri dar pentru nonconformişti, pentru cei care preferă...

Atac puternic la familia tradițională

Un nou atac la familia tradițională: Comisarul pentru Drepturile Omului din cadrul CEDO declară că ”absența recunoașterii pentru cuplurile de același sex...

Comunicat de presă-Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva

Venind în întâmpinarea celor ce-și vor îndrepta pașii spre Iași pentru a participa la această sărbătoare și ținând cont și de deciziile...

Măsuri extraordinare de desfășurare a alegerilor

Votarea se desfăşoară după anumite reguli de protecţie sanitară impuse de autorităţi în contextul pandemiei, care presupun purtarea măştii, dezinfectarea, dar şi...

Comentarii recente