marți, iulie 16, 2024
AcasăsusAnul 2024 vine cu noi schimbări majore în Codul Rutier:

Anul 2024 vine cu noi schimbări majore în Codul Rutier:

Anul 2024 vine cu schimbări majore în Codul Rutier, de la regulile pentru examenul auto, până la măsuri cu cele mai aspre si amenzi pentru cei care încalcă legea.

Astfel, de la 1 ianuarie, punctul de amendă a fost majorat de la 145 de lei la 165 de lei. Iar, pentru nerespectarea priorității acordate pietonilor sau bicicliștilor, amenzile ajung până la 825 de lei. Pentru depășirea vitezei cu mai mult de 50 km/h amenzile pot ajunge până la 3.300 de lei, iar pentru parcarea neregulamentară până la 500 de lei.

În plus, s-a modificat inclusiv modul de calcul a contravențiilor. Clasa I încadrează două sau trei puncte, Clasa II patru sau cinci, Clasa III de la şase la opt puncte, iar Clasa IV de la nouă la 20 de puncte de amendă. Clasa V este aplicabilă doar persoanelor juridice şi vizează un cumul de puncte de la 21 la 100.

La nivel de Uniune Europeană se pregăteşte un proces de modernizare, iar permisele auto ar putea fi digitale. Noile schimbări vizează introducerea unor întrebări referitoare la identificarea riscurilor în trafic și la sistemele automate care contribuie la o conducere mai sigură.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente