În această perioadă din an, piscinele cu apă termo-minerală de la Băile Felix sunt bune atât pentru tratamente, cât și pentru remodelarea corporală, după mesele copioase de sărbători.
Astfel, centrele SPA, ștrandurile în aer liber și piscinele hotelurilor de la Băile Felix sunt deja în zona VIP a Europei pentru prevenirea și tratarea afecțiunilor secolului XXI, dar și pentru relaxare, distracție și chiar pentru slăbit.
În ultimii ani, mulți români aleg o vacanță la Băile Felix, după Revelion, pentru a scăpa de kilogramele în plus, acumulate în luna decembrie. Apele cu efect curativ de la Felix pot fi folosite pentru agrement, dar nu mai mult de trei ore pe zi, fiind diferite de apa potabilă. De asemenea, este nevoie și de consultații la medic, pentru a se putea stabili dacă există eventuale contraindicații, în cazul persoanelor care au anumite afecțiuni.
Iar apa de la Băile Felix este unică în Europa, atât prin termalitate, cât și prin compoziția chimică. Și noile boli profesionale cauzate de sedentarismul muncii de birou pot fi prevenite, de la vârste foarte fragede, prin curele cu apă termo-minerală naturală, iar apa cu proprietăți unice în Europa, de la Băile Felix, este cea mai recomandată pentru corporatiștii din întreaga lume.
Concret, apa de la Felix este adusă dintr-un bazin mare subteran, trece prin mai multe straturi calcaroase și se încarcă astfel cu anioni și cationi. La fiecare 30 de metri adâncime, temperatura apei crește cu un grad, iar la cel mai mare Aqua Park din stațiune, la Complexul President, apa vine de la 180 de metri adâncime și ajunge în bazine la 38 de grade Celsius, fiind bună atât pentru agrement, cât și pentru tratamente.
Mai mult, apa din piscine este așa cum vine din foraje, adică din adâncul pământului, fără să mai fie tratată cu alte substanțe. Nu este apă recirculată, ci continuu reîmprospătată – adică ce este la supraplin în bazine iese și se deversează, iar piscinele se golesc în fiecare noapte și se dezinfectează, apoi se umplu din nou. Apa curge continuu, zi și noapte. Tratează și boli metabolice, complicații ale diabetului zaharat sau neuropatii.
În contextul de sănătate, cel mai căutat este tratamentul profilactic, de prevenire, mai ales pentru cei care au muncă de birou și sunt expuși riscurilor de a suferi mai târsiu de afecțiunile secolului, cele cauzate de sedentarism și de expunerea pe timp îndelungat la aerul condiționat.
Chiar dacă nu sunt probleme vizibile, specialiștii recomandă cure cu apă termo-minerală periodic, fiecare cură fiind de cel pușin șapte zile. Tratamentul curativ, pentru afecțiuni deja definite, este prescris de medic. Există și tratamente de recuperare, care presupune o durată mult mai mare.
Însă, apa este sedativă și relaxantă. Relaxeză atât psihic, cât și fizic, dar în exces poate avea efecte nedorite. Toți anionii și cationii din apă, respectiv bicarbonatat, sulfat, calciu, potasiu și magneziu, intră în organism și este un aport de microelemente extraordinar, prin vasodilatație.
Aşadar, se recomandă câte o pauză după 15-20 de minute de îmbăiere, până la trei ore pe zi, pentru că abuzul poate genera ulterior o stare de disconfort și de agitație. Dar este suficient pentru orice fel de cură, fie pentru remodelare corporală, fie pentru a preveni afecțiuni cauzate de munca la birou și de sedentarism, fie pentru cei care fac tratamente, având diverse afecțiuni.