joi, februarie 29, 2024
AcasăsusInteligența artificială, aliat sau dușman pe plan profesional?

Inteligența artificială, aliat sau dușman pe plan profesional?

În prezent, inteligența artificială în servicii profesionale, este prieten sau dușman?

Astfel, printr-o simplă căutare pe Google după inițialele AI (Artificial Intelligence), apar 12,2 miliarde de rezultate în doar 0,35 de secunde, indicând astfel o creștere rapidă în doar un an de la lansarea primei soluții AI. Cu timpul, accesarea frecventă pentru diverse căutări, subiecte și soluții concrete de conținut a condus la o creștere exponențială a adoptării Inteligenței Artificiale (AI) de către utilizatori. Motoarele de căutare și companiile mari la nivel mondial și-au dezvoltat propriile aplicații de AI, alocând fonduri semnificative pentru această evoluție.

În contextul celui mai recent studiu Gartner, publicat la finalul anului 2023, procentul de 55% dintre organizațiile globale sunt în faza de testare sau exploatare a Inteligenței Artificiale Generative, cu investiții crescute pe acest segment. Analizele privind soluțiile bazate pe AI, la nivel global în 2022, arată că volumul cheltuielilor pentru crearea programelor de inteligență artificială standard și personalizate va atinge 64 miliarde USD în 2025, cu o creștere anuală de 18% (Global AI Software Forecast, 2022 | Forrester).

În aceste condiții, apare întrebarea privind evoluția viitoare în zona serviciilor profesionale, cum ar fi fiscalitatea și consultanța. În ce măsură oamenii vor fi înlocuiți de inteligența artificială și care vor fi domeniile în care roboții vor determina reducerea forței de muncă umane? Consultanții fiscali se confruntă cu această provocare, iar adoptarea soluțiilor AI poate fi privită ca o oportunitate, mai degrabă decât ca un rival.

O înlocuire totală a consultanților fiscali de către AI nu este iminentă

În acest sens, un studiu de caz se concentrează pe domeniul consultanței fiscale, unde volumul uriaș de date și sarcinile repetitive au fost automatizate prin soluții AI. Chiar dacă o înlocuire totală a consultanților fiscali de către AI nu este iminentă, soluțiile AI pot deveni un aliat esențial, degrevând profesioniștii de sarcinile monotone și permițându-le să se concentreze pe analiza și identificarea celor mai bune soluții pentru clienții lor.

În concluzie, adopția soluțiilor AI în consultanța fiscală poate duce la creșterea eficienței și rezultatelor, deschizând perspective noi pentru companii și profesioniști. Cu toate acestea, este crucial să se înțeleagă că AI este un partener și nu un competitor, oferind beneficii semnificative în eficientizarea proceselor, reducerea erorilor umane și interpretarea datelor complexe.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente