miercuri, februarie 28, 2024
AcasăsusEuro 2024 îi aduce pe "tricolori" în prim planul transferurilor

Euro 2024 îi aduce pe „tricolori” în prim planul transferurilor

Jucătorii români s-au chinuit în ultimii ani să prindă o echipă cât de cât valoroasă din străinătate, dar nu prea le-a ieșit. Iar când au reușit să facă pasul spre fotbalul mare, aproape toți au luat loc pe banca de rezerve. Situația a avut repercusiuni la nivelul naționalei, selecționerii care s-au perindat la cârma reprezentativei României văzându-se nevoiți să încropească măcar un prim 11 cu jucători cu meciuri în picioare.

În ultima vreme, fotbaliștii români au început să se impună. Cei mai mulți au luat-o de jos, prin ligile inferioare, și ușor-ușor au urcat sau au prins contracte la echipe mai mari. Iar acum am ajuns chiar să vorbim despre cel mai mare transfer din istoria fotbalului românesc, Radu Drăgușin fiind curtat insistent de un colos din Premier League, Tottenham, care este dispus să plătească o sumă impresionantă pentru a-l achiziționa pe fundașul român: 25 de milioane de euro.

Transferurile jucătorilor români vor avea impact asupra prezenței lor la Campionatul European din vară. Mai ales că selecționerul Edi Iordănescu a anunțat că la Euro 2024 vor fi convocați doar cei care vor juca meci de meci la formațiile lor de club. Așadar, mutările vor fi arme cu două tăișuri pentru „tricolori”, astfel că aceștia vor trebui să analizeze cu atenție ofertele care vor veni pe numele lor. Pentru că, deși ar putea aparține de nume mari, dacă nu vor prinde echipa în aceste şase luni, ar putea rata convocările pentru turneul final din Germania.

Radu Drăgușin, cu un pas la Tottenham

De departe cel mai răsunător transfer este al fundașului Radu Drăgușin la Tottenham. Fundașul central de 21 de ani a fost om de bază în preliminarii, unde a făcut cuplu cu Andrei Burcă. A jucat meci de meci, așa cum o face și la Genoa. Acum, potrivit presei britanice și lui Fabrizio Romano, cel mai cunoscut jurnalist internațional specializat pe transferuri, românul s-a înțeles deja cu Tottenham pentru un contract pe 5 ani, iar clubul londonez negociază cu Genoa termenii mutării.

Cele două formații s-au așezat la masa negocierilor, italienii cerând 30 de milioane de euro în schimbul lui Drăgușin, iar britanicii oferind în primă instanță 25 de milioane de euro. Oricare va fi suma transferului, o astfel de mutare urmează să-l transforme pe fundașul de 21 de ani în cel mai scump jucător român din istorie, la mare distanță de actualul deţinător al recordului, Dennis Man, cumpărat în 2021 de Parma de la FCSB.

Moldovan, spre Basel, unde are trei concurenți

Un alt jucător care și-a câștigat locul de titular la națională în campania de calificare la Euro este portarul Horațiu Moldovan. Are avantajul că joacă meci de meci la Rapid, însă în acestă iarnă ar putea lua drumul Elveției, unde îl vrea Basel. Numai că acolo are concurență serioasă, cu Marwin Hitz (36 de ani), Mirko Salvi (29) și Nils de Mol (22). Iar dacă nu se va impune, riscă să fie scos din poarta naționalei. Iar cel care ar putea profita ar fi Ionuț Radu, acum la Bournemouth și dorit de giuleșteni pentru a acoperi plecarea lui Moldovan.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente