joi, februarie 29, 2024
AcasăsusApărarea aeriană rusă luată prin surprindere de atacurile ucrainene

Apărarea aeriană rusă luată prin surprindere de atacurile ucrainene

Institutul pentru Studiul Războiului a declarat că sistemele rusești de apărare aeriană din regiunea Leningrad nu sunt proiectate probabil pentru a proteja regiunea împotriva atacurilor din sud.

Terminalul companiei ruse de gaze naturale Novatek a luat foc în portul Ust-Luga din regiunea Leningrad, lângă Sankt Petersburg, peste noapte, pe 21 ianuarie. Greva a fost rezultatul unei operațiuni planificate de către Serviciul de Securitate al Ucrainei, potrivit unei surse anonime transmite agenția citată de Ukrainska Pravda.

ISW a spus că sistemele de apărare aeriană din Oblastul Leningrad ar putea să nu fie bine echipate pentru a contracara atacurile din Ucraina, deoarece nu au fost concepute având în vedere atacurile din sud. „Rusia și-a organizat istoric de apărare aeriană în zonă pentru a se apăra împotriva atacurilor ipotetice ale NATO”, au transmis analiștii.

Forțele ruse construiesc acum un „district militar Leningrad” de-a lungul graniței cu Finlanda pentru a intimida membrii NATO și, eventual, a se pregăti pentru un viitor război cu NATO. Continuarea atacurilor ucrainene asupra activelor militare ruse din regiune ar putea forța Rusia să-și schimbe tactica.

„Loviturile ucrainene din regiunea Leningrad ar putea determina forțele ruse să repoziționeze sistemele de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune de-a lungul rutelor de zbor așteptate ale dronelor ucrainene pentru a apăra potențiale ținte de valoare strategică”, declară ISW.

Dacă Ucraina continuă să vizeze zonele din spatele adânci din Rusia, aceasta ar putea „crește presiunea asupra apărării aeriene a Rusiei în general”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente