joi, februarie 22, 2024
AcasăsusRomânia campioană mondială la vicii

România campioană mondială la vicii

România este „campioană mondială” absolută la vicii. Conform unui studiu, românii sunt dependenţi de alcool, astfel ţara noastă ocupă locul unu cu un consum de 16,9 litri pe cap de locuitor adult.

Potrivit Antena 3 CNN, România mai figurează şi în top 10 țări în ceea ce priveşte consumul de antibiotice, cu un număr de 28,5 doze consumate zilnic la 100 de mii de locuitori.

Următoarea poziţie este ocupată de Letonia, ţara în care locuitorii par să iubească şi ei alcoolul, dar şi jocurile de noroc, iar locul trei este ocupat de Australia, unde conform studiului, numeroși australieni sunt dependenți să întrețină relații intime.

Clasamentul este completat de Franţa şi Statele Unite unde cetăţenii sunt dependenţi de cofeină, urmat apoi de Marea Britanie ai cărei locuitori iubesc foarte mult zahărul.

Topul este închis de Chile, Lituania şi Bulgaria, unde 49% dintre locuitori sunt fumători, dar și de Cehia, unde consumul de bere este la cote semnificative.

Studiul mai arată că cetățenii cu o situație financiară bună sunt mai înclinați să întrețină respectivele vicii, fiind, totodată, mai predispuși să devină dependenți.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente