Acasă Locale Stiri Satu Mare Aparatură importantă donată Spitalului de Pneumoftiziologie

Aparatură importantă donată Spitalului de Pneumoftiziologie

Clubul Lions Someș Satu Mare vine în sprijinul Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare printr-o donație în cuantum de 20.000 de lei, bani folosiți la achiziționarea a patru CPAP-uri, aparate ce vor fi utilizate pentru pacienții cu COVID-19 în caz de insuficiență respiratorie.

Un aparat CPAP trimite un flux constant de presiune prin căile respiratorii în gât pentru a menţine căile respiratorii deschise în timpul somnului. Aparatele au fost puse în funcțiune în cursul zilei de vineri, 10 aprilie, tot atunci fiind efectuat și instructajul personalului medical în vederea utilizării acestora.

,,Cele patru CPAP-uri ne vor fi de mare ajutor în cazurile de insuficiență respiratorie la pacienții diagnosticați cu COVID -19. Ele vor putea fi folosite  ulterior  la pacienții cu sindrom de apnee în somn” a spus managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare, dr. Ioan Sergiu.

De asemenea,  Asociația Civică Tempora a donat Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare suma de 6.500 de lei. Banii provin din donațiile făcute de circa 30 de cadre militare în rezervă de la SRI Satu Mare pentru a susține unitatea sanitară cu echipamente de protecție și materiale sanitare necesare tratării pacienților cu COVID-19.

Nu poate fi trecută cu vederea implicarea comunității în susținerea spitalului. În ultimele zile mai multe firme, asociații, persoane fizice și-au îndreptat atenția spre Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare, prin donații în bani, materiale și echipamente de protecție. Pe această cale conducerea unității sanitare dorește să le mulțumească tuturor pentru solidaritatea de care dau dovadă și dorința fermă de a ajuta spitalul în această perioadă.

Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare a fost desemnat pentru tratarea pacienților cu risc înalt de infecție și a pacienților confirmați cu COVID-19.

La ora actuală Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare are internați pacienți cu COVID 19. În acest sens  se va deschide și un pavilion întreg din cadrul secției II Bixad  dedicat  în totalitate acestor bolnavi.

- Advertisment -

Cele mai populare

Adrian Albu și-a dat azi demisia de la conducerea PNL Satu Mare

Se anunță noi începuturi pentru PNL Satu Mare. Adrian Albu și-a dat demisia din funcția de președinte al Organizației Județene PNL....

Primul liceu din județ care se închide

Liceul Tehnologic ,,Anghel Saligny” din Turț a adoptat scenariul roșu, în urma multiplelor cazuri de COVID 19 confirmate pe raza comunei. Astfel,...

Muzeul din aer liber al Branului este la un pas de închidere

Muzeul Satului Brănean și-ar putea închide în curând porțile, după ce a pierdut două treimi din teren într-un proces deschis de ginerele...

Harry Brauner și sătmărenii

Printre folcloriștii care s-au aplecat asupra folclorului sătmărean se numără și Harry Brauner. Născut la 24 februarie 1908 la Piatra Neamț într-o...

Comentarii recente