Acasă Locale Stiri Satu Mare Aparatură importantă donată Spitalului de Pneumoftiziologie

Aparatură importantă donată Spitalului de Pneumoftiziologie

Clubul Lions Someș Satu Mare vine în sprijinul Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare printr-o donație în cuantum de 20.000 de lei, bani folosiți la achiziționarea a patru CPAP-uri, aparate ce vor fi utilizate pentru pacienții cu COVID-19 în caz de insuficiență respiratorie.

Un aparat CPAP trimite un flux constant de presiune prin căile respiratorii în gât pentru a menţine căile respiratorii deschise în timpul somnului. Aparatele au fost puse în funcțiune în cursul zilei de vineri, 10 aprilie, tot atunci fiind efectuat și instructajul personalului medical în vederea utilizării acestora.

,,Cele patru CPAP-uri ne vor fi de mare ajutor în cazurile de insuficiență respiratorie la pacienții diagnosticați cu COVID -19. Ele vor putea fi folosite  ulterior  la pacienții cu sindrom de apnee în somn” a spus managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare, dr. Ioan Sergiu.

De asemenea,  Asociația Civică Tempora a donat Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare suma de 6.500 de lei. Banii provin din donațiile făcute de circa 30 de cadre militare în rezervă de la SRI Satu Mare pentru a susține unitatea sanitară cu echipamente de protecție și materiale sanitare necesare tratării pacienților cu COVID-19.

Nu poate fi trecută cu vederea implicarea comunității în susținerea spitalului. În ultimele zile mai multe firme, asociații, persoane fizice și-au îndreptat atenția spre Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare, prin donații în bani, materiale și echipamente de protecție. Pe această cale conducerea unității sanitare dorește să le mulțumească tuturor pentru solidaritatea de care dau dovadă și dorința fermă de a ajuta spitalul în această perioadă.

Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare a fost desemnat pentru tratarea pacienților cu risc înalt de infecție și a pacienților confirmați cu COVID-19.

La ora actuală Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare are internați pacienți cu COVID 19. În acest sens  se va deschide și un pavilion întreg din cadrul secției II Bixad  dedicat  în totalitate acestor bolnavi.

- Advertisment -

Cele mai populare

Sprijin pentru participarea pentru prima dată la sistemele de calitate

Anunţă deschiderea apelului de selecţie nr. 2 pentru măsura 3.1 - Sprijin...

„Implementarea SDL în comunităţile marginalizate din teritoriul GAL Tövishát”

„Implementarea SDL în comunităţilemarginalizate din teritoriul GAL Tovishat”, Comunicat conferință lansare proiectAsociaţia Grup de Acţiune...

Cristiano Ronaldo admite că l-a depășit pe legendarul Pele la numărul golurilor înscrise

Cristiano Ronaldo a înscris duminică un hat-trick împotriva formației Cagliari, scor 3 la 1 pentru Juventus, reușind astfel...

Ce vreme îi așteaptă pe sătmăreni în perioada următoare

Vremea va rămâne închisă, cu șanse de precipitații, și în weekend și pe parcursul săptămânii viitoare. Temperaturile vor începe și ele să...

Comentarii recente