sâmbătă, aprilie 1, 2023
AcasăsusAproximativ 160 de persoane sunt chemate să dea declarații în ”cazul Ștefania”

Aproximativ 160 de persoane sunt chemate să dea declarații în ”cazul Ștefania”

Managerul Spitalului Județean de Urgență – SJU Satu Mare, Adrian Marc, a prezentat marți, în cadrul unei conferințe de presă, primele informații referitoare la cele două anchete care se derulează în unitatea spitalicească, în urma decesului Ștefaniei.

Adrian Marc a spus foarte clar că cele două comisii trebuie să urmeze o procedură legală a căror rezultate să nu poată fi contestate sub viciu de procedură sau de formă, în instanțe.

„Trebuie să fim atenți pentru că suntem vulnerabili. Am deplină încredere în determinarea și profesionalismul președinților consiliul de etică și cel al comisiei de disciplină. Ceea ce vor considera și vor propune că trebuie aplicat, la final, conducerea instituției va aplica”, a precizat Adrian Marc.

Potrivit managerului, 157 de persoane au fost chemate să ofere declarații, vorbim aici și de personal medical(medici, asistentți, infirmieri) care pot să confirme sau să infirme informațiile legate de cele petrecute în cazul decesului Ștefaniei.

Cu toate că, conținutul declarațiilor rămâne confidential, Adrian Marc s-a rezumat să spună că multe dintre ele vor fi concludente în aceste investigații.

„Nu doar la nivelul UPU vom întreba, vom întreba tot ce înseamnă structură medicală la nivelul Spitalului Județean de Urgență”, a mai spus Marc care a subliniat că cele două structuri vor fi obiective, chiar dacă există părerea general acceptată că „corb la corb nu își scoate ochii”.

În prezent, medicul care a trata-o pe Ștefania este în „imposibilitate temporară de muncă”. Acesta a fost invitat să îşi spună punctul de vedere, dar încă nu a dat curs acestei solicitări.

“Nu aş vrea nici să mă antepronunţ, nici să sugerez vreo direcţie în această analiză. Aş vrea să se finalizeze cu obiectivitate”, a mai spus Marc care a precizat totodată că de la moartea Ştefaniei s-au înregistrat doar trei sesizări scrise la adresa medicului în cauzaă.

Întrebat fiind dacă există posibilitatea ca medicul să conteste concluziile celor două comisii, Adrian Marc a spus că se așteaptă la orice.

Întreaga conferință de presă poate fi urmărită aici:

https://www.facebook.com/JurnaluldeSatuMare.ro/videos/1147529645934633

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente