sâmbătă, aprilie 1, 2023
AcasăSanatateMalformațiile cardiace congenitale la nou-născuți, pot fi depistate în cadrul Spitalului Județean...

Malformațiile cardiace congenitale la nou-născuți, pot fi depistate în cadrul Spitalului Județean Satu Mare

Vești bune pentru toate mămicile din Satu Mare. Începând cu ”luna iubirii” – februarie, în cadrul secției Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență – SJU Satu Mare se realizează screening-ul malformațiilor cardiace congenitale prin pulsoximetrie, pentru toți nou-născuții.

„Majoritatea copiilor se nasc cu inimi sănătoase și au suficient oxigen în sânge dar circa 1 din 100 de nou-născuți prezintă un defect congenital cardiac și 25% din aceștia au un defect congenital critici al inimii. Nou-născuții cu malformații cardiace congenitale critice au nivele reduse de oxigen și necesită, de obicei, chirurgie cardiacă sau alte proceduri în primul an de viață. Exemple de malformații cardiace critice sunt coractația de aortă, transpoziția de vase mari, sindromul de cord stâng hipoplazic și tetralogia Fallot”, a scris pe Facebook, dr.Roxana Varga, șefa secției Neonatologie.

Pulsoximetria este o testare simplă și nedureroasă care măsoară nivelul de oxigen din sânge. Există tipuri de malformații congenitale cardiace care determină nivele de oxigen în sânge mai reduse și acestea pot fi detectate de pulsoximetrie chiar înainte ca nou-născutul să se simtă rău. Detectarea precoce și managementul corespunzător pot fi oferite astfel la timp și pot ameliora prognosticul copilului.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente