duminică, februarie 25, 2024
AcasăEconomico-socialSocialAproximativ 600 de șoferi au fost informați despre importanța respectării normelor rutiere,...

Aproximativ 600 de șoferi au fost informați despre importanța respectării normelor rutiere, în cadrul proiectului ROADPOL Safety Days


Începând din 16 septembrie și până joi, 22 septembrie a.c., polițiștii rutieri desfășoară activități informativ – preventive în cadrul Proiectului ROADPOL Safety Days, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.


Proiectul este realizat de către Rețeaua Europeană a Polițiilor Rutiere (ROADPOL), este susținut de Comisia Europeană și își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.


Proiectul își propune ca ziua de miercuri, de 21 septembrie a.c., să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa. În acest context, polițiștii rutieri sătmăreni au desfășurat activități informativ-preventive, în vederea conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.


Totodată, în cadrul proiectului, polițiștii rutieri au purtat discuții cu aproximativ 600 de participanți la trafic pentru conștientizarea importanței respectării normelor rutiere, în special cele cu privire la conducerea sub influența alcoolului sau substanţelor psihoactive, respectarea regimului legal de viteză, traversarea neregulamentară, utilizarea telefonului mobil sau portul centurii de siguranță.


Participarea la proiect presupune asumarea unui angajament de respectare a normelor rutiere, ce poate fi transmis de orice persoană interesată, prin completarea numelui și a unei adrese de e-mail validă, la secțiunea Pledge, pe site-ul www.roadpolsafetydays.eu.

Sursa: Compartimentul de Relaţii Publice al IPJ Satu Mare

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente