Acasă sus Ar putea scădea prețurile la energie

Ar putea scădea prețurile la energie

Tarifele de energie electrică la nivelul consumatorilor vor scădea în premieră, pentru a se recupera un prejudiciu creat de cartelul distribuitorilor, care au practicat prețuri exagerat de mari în ultimii ani, a declarat joi președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.

„A fost sancționată pentru prima dată o companie organizatoare de licitații publice, Electrica SA, pentru că angajați ai săi au facilitat realizarea cartelului. Aceste înțelegeri au condus la costuri suplimentare pentru consumatorii finali care plăteau facturi mai mari pentru energia electrică, iar noi vom colabora cu Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) pentru recuperarea prejudiciului”, a spus Bogdan Chirițoiu.

„Ceea ce vrem, în premieră, este ca împreună cu ANRE să recuperăm prejudiciul creat clienților de companii – păgubite ele, dar care au transferat aceste pagube la clienții lor. Vorbim de ani mulți în care prețurile au fost exagerate, practic de la privatizarea distribuțiilor de energie”, a mai spus președintele Consiliului Concurenței.

Cum se pot recupera aceste prejudicii? „Scăzând tariful de distribuție în viitor. E greu să dai compensații pentru trecut, dar cred că așa cum ANRE le spune companiilor că au voie să crească tarifele cu X lei, poate să le spună că nu vor mai crește cu X lei, ci le vor crește cu X/2 lei, pentru că e de recuperat un prejudiciu din trecut. Am recomandat ANRE reducerea acestor tarife, iar ANRE ne cere sprijinul pentru a estima exact prejudiciul ce trebuie recuperat”, a menționat Bogdan Chirițoiu.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ziua Națională, marcată în avans de cei mai mici preșcolari ai Grădiniței Nr.1

În fiecare an de 1 Decembrie românii sărbătoresc Ziua României și își amintesc de eroii...

BNR a prezentat banconta pe care este imprimată Ecaterina Teodoroiu

Prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentată o personalitate feminină – Ecaterina Teodoroiu, a fost prezentată...

Programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a fost modificat

Instituția Prefectului Satu Mare a anunțat modificările aduse în programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României din 1...

Oficial! S-a stabilit ora la care se pornește iulminatul festiv

Așa cum anticipam, https://www.jurnaluldesatumare.ro/mantia-magica-a-sarbatorilor-de-iarna-se-asterne-peste-orasul-nostru-noi-imagini-cu-decoratiunile-festive/ , iluminatul festiv se pornește pe data de 30 noiembrie începând cu ora 18.00.

Comentarii recente