vineri, februarie 23, 2024
AcasăEconomico-socialAsociația ”Copacul Vieții”, prin campania derulată, a adunat tone de deșeuri electrice...

Asociația ”Copacul Vieții”, prin campania derulată, a adunat tone de deșeuri electrice și electronice

Ultima campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice (DEEE), organizată de Asociația ”Copacul vieții” în parteneriat cu Primăria Satu Mare, Alpin SRL, Asociația ”RECOLAMP” și SC Waste Management Smart Solutions București a avut loc sâmbătă 25 martie.

Pe raza municipiului Satu Mare au fost amenajate 4 puncte de colectare în următoarele cartiere: Soarelui, Micro 17, Carpați I și Carpați II, acolo unde cei 19 voluntari i-au așteptat pe sătmăreni să-și depună deșeurile electrice și electronice. Békéssy Elisabeta – președintele Asociației ”Copacul vieții” s-a asigurat de buna desfășurare a acțiunii.

În urma unei ample mediatizări a campaniei de către organizatori și mobilizarea unităților de învățământ în săptămâna verde, s-a colectat o cantitate de 4,70 tone de DEEE la nivelul celor 4 puncte de colectare. Șapte unităţi de învățământ au contribuit la rezultatul record al ultimei campanii colectând 3,55 tone DEEE: Grădinițele cu Program Prelungit: ”Draga mea”(680 kg), Nr.33 (310kg), Nr.11 (127kg); Şcolile Gimnaziale ”Ion Creangă” (657kg), ”Lucian Blaga” (1230kg), ”Octavian Goga” (270kg) şi Colegiul Național ”Mihai Eminescu” (180kg).

„Acest rezultat spectaculos al unităților de învățământ demonstrează eficiența educației ,,copil-părinte” în domeniul protecției mediului. Prin urmare, datoria noastră, a asociațiilor, este să sprijinim unitățile de învățământ, cadrele didactice cu responsabilități în activitățile ecologice, prin lansarea de programe de educație ecologică și implementare de activități ecologice cu rezultate imediate, așa cum este și această campanie de colectare a DEEE.

Acum, la finalizarea campaniei din luna martie, putem afirma că, activitatea desfășurată în voluntariat, în lunile ianuarie și martie a acestui an, a dat roadele așteptate: 56 de voluntari, 24 unități de învățământ precum și cetățenii municipiului Satu Mare prin cele 16 puncte de colectare, au debarasat municipiul Satu Mare de 18,77 tone de deșeuri electrice și electronice, din care: în ianuarie 8,47 tone și în martie 10,30 tone”, transmite Békéssy Elisabeta – președintele Asociației ”Copacul vieții”.

Campania va fi reluată cu și mai mare elan în luna mai 2023, mai anunță reprezentanții asociației.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente