Acasă Locale Stiri Satu Mare Asociația STEA a împărțit zeci de cadouri de sărbători

Asociația STEA a împărțit zeci de cadouri de sărbători

Pentru a fi sigur că ajunge și anul acesta la cei care au cea mai mare nevoie de el, Moș Crăciun a făcut apel la sătmăreni. Astfel, în prag de sărbători, numeroși oameni cu suflet mare s-au alăturat echipei Asociației Stea în campania de solidaritate față de persoanele vulnerabile din Satu Mare, intitulată ”Moș Crăciun vine și la noi” donând pachete cu îmbracăminte, produse de igienă, dulciuri și alimente copiilor si tinerilor care frecventează centrul de zi al Asociatiei Stea și familiilor aflate în dificultate. O echipă de 15 voluntari a sprijinit organizarea diferitelor acțiuni cu ocazia sărbătorilor, iar sătmărenii care nu au avut timp să participe fizic sau să treacă cu cadouri pe la sediul asociației, au vizitat standul cu obiecte artizanale expuse in pasajul Corneliu Coposu unde, au donat bani, suma totală ridicându-se la 370 de lei. Toate obiectele artizanale care au fost expuse (suporturi pentru lumânări, podoabe de brad și felicitari) au fost realizate de copii și tineri în cadrul atelierului de creatie „Mestesugart”, cu rol educativ și de creștere a stimei de sine.

Prin eforturile unite a tuturor celor care au decis să împartă bucurii, în acest an, Crăciunul a fost cu adevărat magic pentru beneficiarii Asociației Stea. Zeci de sătmăreni, pornind de la angajații Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Someș” Satu Mare, familiile și prietenii acestora, membrii comunității ortodoxe din Livada Mică și alți oameni de bine care au auzit de misiunea Asociației Stea, au decis să raspundă scrisorilor adresate către Moș Crăciun de copiii care frecventează centrul de zi. Astfel, 65 de copii au putut trăi bucuria de a primi, mulți dintre ei, pentru prima dată în viață, exact cadoul pe care și l-au dorit cel mai mult. Tot cu sprijinul angajaților I.S.U Someș Satu Mare, la centrul de zi a fost adus și împodobit un minunat Pom de Crăciun, iar donația în bani de la expoziția de produse artizanale a făcut posibilă organizarea în perioada sărbătorilor a unor mese festive cu bucate tradiționale și mâncare caldă de care s-au bucurat toți cei aflați în nevoie care au trecut pragul asociației.

Nu au fost uitați nici ceilalți copii din familiile vulnerabile din zonele defavorizate cu care lucrează unitatea mobilă. Acestora le-au fost împărțite alte 50 de cadouri primite în cadrul campaniei naționale „ShoesBox – Cadoul din cutia de pantofi” la care au participat și elevii Școlii Gimnaziale Doba din județul Satu Mare, iar alte 48 de pachete cuprinzând diferite produse primite la Asociația Stea de la donatori individuali, au ajuns la familiile ce întâmpină greutăți.

În cadrul acestei campanii s-au implicat și elevii mai multor instituții de învățământ, coordonați de educatori și profesori. Învățăceii clasei a III-a A de la Școala Gimnazială „Mircea Eliade” din Satu Mare, însoțiți de doamnele profesoare Simona Crisan și Ioana Pop, au adus tinerilor si copiilor de la centru de zi Stea, nu doar colinde ci și fructe și alimente. Cadourile au fost cumparate din banii pe care elevii i-au adunat timp de două săptămâni. “Am luat un borcan în care fiecare elev a pus bani, fiecare cât a putut. Unii au pus mai mulți, alții mai putini, iar din acești bani am reusit sa cumpărăm cadourile pentru beneficiarii Stea” au spus cele două profesoare.

În “Săptămâna inimilor darnice” voluntarii SNAC (Strategia Națională de Acțiune Comunitară), elevi ai Școlii Gimnaziale “Ion Creangă” din Satu Mare, au făcut o colecta de haine, rechizite și dulciuri pe care le-au donat beneficiarilor Stea. Actiunea a fost coordonata de consilierul scolii, doamna Raluca Simoni și profesorul itinerant, doamna Lucia Racolta.

Tot printr-un parteneriat în cadrul SNAC, un grup de preșcolari de la grădinița „Voinicelul” din Satu Mare, împreună cu 3 dintre educatoarele lor au venit cu colindul la centrul de zi, oferind totodată 16 cadouri constând în pijamale, fructe și dulciuri pentru copilașii de vârstă mică din familiile beneficiare de sprijinul Asociației Stea, învățând de mici ce înseamnă spiritul solidarității și bucuria de a dărui.

Un spectacol artistic realizat de copiii și tinerii de la Asociația Stea alături de noua echipă de tineri voluntari liceeni, pe tema reînvierii tradițiilor românești de Crăciun a încheiat campania “Moș Crăciun vine si la noi”.

- Advertisment -

Cele mai populare

Fără chinezi în America

Administrația Trump a emis miercuri noi decizii care afectează călătoriile în Statele Unite ale membrilor Partidului Comunist Chinez (PCC) și ale familiilor...

Comorile naturale din Parcul Apuseni

Parcul Natural Apuseni – Vino la moții din Apuseni pentru o experiență completă, încărcată de spiritualitate, cu un puternic sentiment de „acasă“....

Premierul Ludovic Orban declară ferm că nu va fii lockdown după alegeri

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri seara că ''nu va fi niciun lockdown'' după alegerile parlamentare, motivând că România nu îşi poate...

Veste bună pentru sătmăreni.Municipiul a ieșit din carantină

Municipiul Satu Mare iese din carantina zonală instituită în data de 19 noiembrie 2020, odată cu expirarea celor 14 zile și scăderea...

Comentarii recente