luni, aprilie 22, 2024
AcasăEducatie&CulturaAsociația ”Stea” organizează Cupa Moș Crăciun la șah

Asociația ”Stea” organizează Cupa Moș Crăciun la șah

Asociația Stea în colaborare cu Asociația “Pionul Campion” Satu Mare organizează CUPA MOȘ CRĂCIUN LA ȘAH. Concursul va avea loc sâmbătă, 17 decembrie, de la ora 10.00, în incinta Galeriei Auchan Satu Mare. La acest eveniment sunt invitați să participe atât copiii începători cât și cei avansați, categoriile de vârstă fiind U6, U8, U10 și U12.

“Cupa Moș Crăciun la șah” are ca scop principal să ofere oportunități de interacțiune pozitivă prin sport pentru copiii care provin din medii sociale diferite, promovând astfel solidaritatea și incluziunea socială a celor aflați în dificultate.

Din 2019 de când au descoperit “sportul minții”, copiii de la Stea au avut o evoluție remarcabilă, aceștia ajungând să participe la concursuri naționale și internaționale, devenind campioni la șah.“Sunt multe lucruri care îi separă pe copiii proveniți din mediile vulnerabile și ceilalți copii. Șahul este însă un sport care îi unește, se crează legături, iar autostima copiilor de la Stea crește datorită acestor interacțiuni”, a afirmat directoarea Asociației Stea, Cristina Bala.

Structura concursului: Turneul A: bătălia pionilor, special pentru copiii care au început recent șahul și-și doresc să participe la concurs;

                                         Turneul B: adresat copiilor care știu să mute piesele, care pot juca o partidă fără însă a da șah mat. Victoria va fi stabilită prin numărarea valorii pieselor capturate sau șah mat dacă acesta va avea loc;

                                          Turneul C: adresat copiilor care știu să joace o partidă de șah și au cunoștințele necesare pentru a da ȘAH MAT;

                                           Turneul D: adresat copiilor care știu să joace o partidă de șah și au cunoștințele necesare pentru a da șah mat.

Partidele se vor juca în sistem elvețian, 15 minute pentru fiecare jucător. Turneul este OPEN la fiecare categorie de vârstă. Premierea se va face pe categorii de vârstă, separat fete și separat băieți. Se vor juca 5 runde.

Premierea va avea loc la 30 de minute după finalul ultimei runde, copiii vor primi trofee, diplome și dulciuri. Data limită de înscriere este de 14 decembrie 2022, la numărul 0746750775 Mircea Sălăjan.

Pentru informații suplimentare, la telefon 0751909535, Diana Bretan, Asociația STEA.

Evenimentul este organizat cu sprijinul CCFD-Terre Solidaire, prin finanțarea  cursurilor de șah în cadrul proiectului Edu-E-Inclusion!

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente