vineri, mai 24, 2024
AcasăLocaleAstazi a avut loc Ziua Crucii Rosii

Astazi a avut loc Ziua Crucii Rosii

crucea-rosie (1)Astăzi, 4 iulie voluntarii Crucii Roșii din Satu Mare au marcat 137 de ani de activitatea umanitară, Societatea Națională de Cruce Roșie din România fiind înființată pe 4 iulie 1876, având primul sediul la Spitalul Colțea din București.

La cortul Crucii Roșii instalat pe Aleea Corneliu Coposu, în fața magazinului Someșul, voluntarii sătmăreni au măsurat gratuit tensiunea arterială, oferind totodată informații despre programele și proiectele pe care le derulează filiala din Satu Mare.

De asemenea, doritorii pot să învețe și câteva măsuri de prim ajutor, cum să resusciteze corect, putând exersa tehnicile pe un manechin.crucea-rosie (2)

”Azi împlinim 137 de ani de activitate intensă în România. Crucea Roșie a avut de-a lungul timpului un aport ridicat, mai ales pe perioada războaielor. Astăzi voluntarii din Satu Mare au hotărât să facă o acțiune în care să fie prezentate toate acțiunile și proiectele noastre”, a declarat directoarea Crucii Roșii Satu Mare, Rodica Borlan.

Crucea Roșie Română este singura organizație umanitară cu o rețea funcțională pe întreg teritoriul țării. Având 47 de filiale, 1.996 subfiliale și 1.307 comisii, Crucea Roșie beneficiază de o structură unică, construită în cei 137 de ani de activitate umanitară.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente