Acasă Locale Astazi a avut loc Ziua Crucii Rosii

Astazi a avut loc Ziua Crucii Rosii

crucea-rosie (1)Astăzi, 4 iulie voluntarii Crucii Roșii din Satu Mare au marcat 137 de ani de activitatea umanitară, Societatea Națională de Cruce Roșie din România fiind înființată pe 4 iulie 1876, având primul sediul la Spitalul Colțea din București.

La cortul Crucii Roșii instalat pe Aleea Corneliu Coposu, în fața magazinului Someșul, voluntarii sătmăreni au măsurat gratuit tensiunea arterială, oferind totodată informații despre programele și proiectele pe care le derulează filiala din Satu Mare.

De asemenea, doritorii pot să învețe și câteva măsuri de prim ajutor, cum să resusciteze corect, putând exersa tehnicile pe un manechin.crucea-rosie (2)

”Azi împlinim 137 de ani de activitate intensă în România. Crucea Roșie a avut de-a lungul timpului un aport ridicat, mai ales pe perioada războaielor. Astăzi voluntarii din Satu Mare au hotărât să facă o acțiune în care să fie prezentate toate acțiunile și proiectele noastre”, a declarat directoarea Crucii Roșii Satu Mare, Rodica Borlan.

Crucea Roșie Română este singura organizație umanitară cu o rețea funcțională pe întreg teritoriul țării. Având 47 de filiale, 1.996 subfiliale și 1.307 comisii, Crucea Roșie beneficiază de o structură unică, construită în cei 137 de ani de activitate umanitară.

- Advertisment -

Cele mai populare

Studenţii cer scăderea taxelor de şcolarizare

Începutul noului an universitar îi nemulțumește pe studenți. Teodor studiază Dreptul la Universitatea din Bucureşti. Anul trei de...

Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Horia Colibăşanu: Creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpi .

Deschide-ți sufletul!

Cea mai bună metodă de a imprima în sufletul copilului sensul cuvintelor rugăciunii este de a te ruga împreună cu el, punând...

Când va ajunge în România primul vaccin anti-COVID-19?

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că România ar putea beneficia de un vaccin împotriva Covid în primul...

Comentarii recente